Tuulilasi

Mihin tällaistakin tarvitaan? – avokattoinen katumaasturi


Land Rover on julkistanut Range Rover Evoquesta avokattoisen version, joka esitellään suurelle yleisölle loppusyksystä Los Angelesin autonäyttelyssä.
Teksti Max Lange
Kuvat JLR

Uutta Evoqueta mainostetaan maailman kyvykkäimpänä avoautona. Land Roverin mukaan katoton Evoque kykenee maastossa samoihin temppuihin kuin tavallinenkin Evoque. Autoa on testattu erilaisissa olosuhteissa ympäri maailman, ja sen kehutaan sopivan kaikkiin vuodenaikoihin.

Avokattoisen Evoquen tulosta on tiedetty jo jonkin aikaa, sillä Land Rover vahvisti mallin suunnittelun keväällä Geneven autonäyttelyssä. Konsepti avokattoisesta Evoquesta esiteltiin jo vuonna 2012, kertoo Autocar.

Avomallia valmistetaan samalla tuotantolinjalla Halewoodin tehtaalla Englannissa kuin normaalia Evoquetakin. Range Rover on tehnyt runsaasti töitä paikatakseen katon poistamisesta johtuvia jäykkyysongelmia.

Suomessa tällaiselle autolle on tuskin tarvetta, sillä se luo todella marginaalisen niche-luokan. Ehkäpä Yhdysvalloissa, jossa auton esittely myös tapahtuu, on myös tällaiselle autolle kysyntää.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.10.2015