Tuulilasi

Michelinin uusin: jarrutusmatkasta pois metrejä ja käyttöikää lisää


Asfalttipäällysteisille teille tarkoitettu Michelin Latitude Sport 3 on juuri ja juuri ehtinyt rengasliikkeiden hyllyihin, ennen kuin se on jo saavuttanut useilta autonvalmistajilta hyvät arvosanat turvallisuudestaan ja ajo-ominaisuuksistaan.
Kuvat Michelin

Latitude Sport 3 on nyt tyyppihyväksytty eräisiin SUV-kategorian suorituskykyisimpiin automalleihin. Muun muassa Porsche Macan on varustettu Michelinin uusimmalla katumaasturirenkaalla 18, 20 ja 21 tuuman vanteille.

Saman valinnan ovat tehneet BMW X5-malliinsa ja Volvo XC90-malliinsa. Näiden mallien 18, 20 ja 21 tuuman vanteilla on Latitude Sport 3 -renkaat.

Maineikkaat autonvalmistajat perustelevat Michelinin mukaan Latitude Sport 3 -renkaan valintaa huippumalleihinsa sillä, että uudessa renkaassa yhdistyvät kaikki ne ominaisuudet, joita ylemmän luokan citymaasturit tarvitsevat ja joita niiden kuljettajat arvostavat.

Uuden SUV-renkaan jarrutusmatka on valmistajan mukaan märällä alustalla 2,7 metriä lyhyempi kuin edeltäjällä, ja uusimman rengasteknologian ansiosta sen käyttöikä on pidempi ja sen polttoaineenkulutus on vähäisempi.

Autonvalmistajien SUV-mallit on tarkoitettu ajoon päällystetyillä teillä, ja MICHELIN Latitude Sport 3 on kehitetty juuri tämän tyyppiseen ajoon.

Vuoden 2014 aikana uusi rengas tulee myyntiin 39 rengaskoossa 17:sta 20 tuumaan, ja on lähiaikoina jo saatavissa useimpiin SUV-malleihin.

Turvallisuus ennen kaikkea

Turvallisuus on myös citymaasturin omistajien ensisijainen vaatimus.

Koostaan ja korkeudestaan huolimatta nykymaasturit ovat vakaita ja ylellisen mukavia ajaa.

Mallit tarvitsevat ominaisuuksiaan korostavia renkaita, joiden tulee tarjota lähes urheiluautolta vaadittavaa pitoa ja lujaa kestävyyttä tehokkaan moottorin ja voimansiirron aiheuttamien rasitusten vuoksi

"Citymaasturin omistajat edellyttävät renkailtaan paitsi ehdotonta turvallisuutta, myös pidempää käyttöikää ja aina vain parempaa polttoainetehokkuutta", sanoo tekninen asiantuntija Toni Rämet Micheliniltä tiedotteessa.

"Nämä odotukset ovat täysin linjassa Michelinin Total Performance -periaatteen kanssa: renkaassa on oltava tasapainoisen hyvät ominaisuudet."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 10.6.2014