Tuulilasi

Michelinin uusi rengas paikkaa itse itsensä


Michelin on esitellyt uuden Selfseal-kumiteknologian, jonka ansiosta renkaan kumiseos korjaa itsestään pistovaurioiden aiheuttamat rengasrikot.
Kuvat Michelin

Volkswagen on ensimmäinen autonvalmistaja, joka ottaa ensiasennuksessa käyttöön Michelin Selfseal -renkaat. Tämä tapahtuu jo alkavana vuonna 2015.

Renkaassa käytetään uniikkia Selfseal-kumiseosta, joka hetkessä tukkii pistovauriosta syntyneen reiän.

Uusi rengas ei vaadi autonvalmistajilta erikoissäätöjä asennusta varten. Renkaan tuotannon laajetessa se tulee lähivuosina saataville lukuisiin automalleihin, sekä henkilö- että pakettiautoihin.

Euroopassa rengasrikot ovat nykyisin melko harvinaisia, ja niitä sattuu keskimäärin vain yksi 75 000 kilometriä kohden. Ongelma on sen sijaan erittäin todellinen esimerkiksi eteläisen Aasian maissa, joissa rengasrikkoja tapahtuu yksi jokaista 3 000 kilometriä kohden.

Kiinassa ja muissa Aasian maissa autojen lukumäärän kasvu on huikeaa, joten Selfseal -renkaalle on siellä erityisen suuri menestyspotentiaali.

"Autoilijoille rengasrikko on kiusallinen ajatus, sillä se merkitsee viivästymistä matkalla ja renkaanvaihtoa mahdollisesti vaarallisen tieosuuden kupeessa. Nyt uusi Michelin Selfseal -rengas poistaa yhden huolenaiheen autoilijoilta", sanoo Michelinin tekninen asiantuntija Toni Rämet tiedotteessa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 13.1.2015