Tuulilasi

Michelinin uusi Primacy4 -rengas toimii kuluneenakin


Michelin esitteli uuden Primacy 4 -renkaan Frankfurtin IAA-autonäyttelyssä viime syksynä. Renkaan ominaisuudet ovat kolmevuotisen tuotekehitystyön kiitettävä tulos: Michelin Primacy 4 on erittäin suorituskykyinen rengas varsinkin märillä tienpinnoilla – mutta ei ainoastaan uutena, vaan aina siihen saakka, kun kuviopinta on kulunut lakisääteiseen 1,6 mm:n minimisyvyyteen.
Kuvat Michelin

Uuden renkaan suorituskyky säilyy tasaisen korkeana sen käyttöiän loppuun saakka.  

Michelin Primacy 4 -renkaassa on hyödynnetty uusimman sukupolven elastomeerejä, joiden ansiosta renkaan pito märillä tienpinnoilla on aivan erityisen hyvä. Lisäksi pitoa parantaa uusi pintakuvio, joka on entistä kulmikkaampi, mutta ei yhtä jyrkkäteräinen kuin edeltäjässä. Tämä muotoilu poistaa paremmin vettä silloinkin, kun rengas on kulunut. Michelin Primacy 4 vakuuttaa erinomaisilla jarrutusominaisuuksillaan märällä tienpinnalla – niin uutena kuin kuluneenakin.

Kilpailevien rengasmerkkien kanssa tehdyssä vertailukokeessa, jossa rengaskokona oli 205/55 R16 91V, osoittautui, että uuden Michelin Primacy 4 -renkaan jarrutusmatka oli keskimäärin 0,9 metriä lyhyempi. Kun koe uusittiin kuluneilla renkailla, oli Michelin Primacy 4:n jarrutusmatka peräti 2,8 metriä lyhyempi kuin kilpailijoiden keskimääräinen jarrutusmatka.

Uudesta Michelin Primacy 4 -renkaasta on helpompaa todeta sen kulumisaste. Renkaan olka-alueella olevan kulumisvaroittimen osoittajan lisäksi Michelin Primacy 4:n kuvionpohjassa on Michelin-merkintä, mikä helpottaa kulumisvaroittimen paikantamista, jolloin kulumisaste on kätevästi luettavissa.

DEKRA Test Centerin kulumiskestävyyttä mittaavissa kokeissa osoitettiin, että Michelin Primacy 4 kestää keskimäärin 18 000 kilometriä kilpailijoitaan pidempään. Tämä tulos vahvistaa, että uusi rengas säilyttää suorituskykynsä loppuun saakka. Michelin Primacy 4 on konkreettinen osoitus Michelinin tuotestrategian pätevyydestä: kuluttajan on voitava luottaa siihen, että hänen renkaansa ovat turvalliset ja suorituskykyiset aina kesärenkaille säädettyyn 1,6 millimetrin kuvionsyvyyteen saakka.

Michelin Primacy 4 on markkinoilla tammikuusta 2018 alkaen ja tarjonta kattaa 64 rengaskokoa.

Julkaistu: 23.3.2018