Michelin testivoittaja Auto Bildin vertailussa
Autot ja liikenne
Michelin testivoittaja Auto Bildin vertailussa
Michelin CrossClimate+ vakuuttaa erinomaisella suorituskyvyllään ja turvallisuudellaan silloinkin, kun kulutuspinnasta on jäljellä enää neljä tai jopa vain kaksi millimetriä. Saksalainen Auto Bild -lehti (numero 47/17) teki ensimmäistä kertaa vertailutestin kuudella ympärivuotisella renkaalla - ja ainutlaatuisen koko maailmassa, sillä renkaita verrattiin sekä uusina, puoliksi kuluneina että lähes loppuun kuluneina.
4Kommenttia
Julkaistu 4.12.2017
Tuulilasi

Michelin CrossClimate+ suoriutui parhaana renkaana sekä uutena että kulutuspinnan urasyvyyden ollessa neljä ja kaksi millimetriä, ja sai maininnan ”Testivoittaja 2017”. Testaajien arvio kuuluu seuraavasti:

”Esimerkilliset ympärivuotisen renkaan ominaisuudet, tasapainoiset ajo-ominaisuudet ja vertailun pienin suorituskykyhäviö renkaan käyttöiän aikana.”

Onko renkaat vaihdettava uusiin jo silloin, kun niiden kuvionsyvyydestä on puolet jäljellä? Auto Bild -lehden toimitus Saksassa mietti kysymystä ja päätti tutkia kuuden ympärivuotisen renkaan ominaisuudet yhdessätoista kokeessa kuivalla, märällä ja lumipeitteisellä ajoradalla. Rengaskooksi valittiin 185/65 R 15, joka on yleisin.

Jotta testissä saataisiin luotettavat tulokset eri kulumisvaiheessa olevien renkaiden suorituskyvystä, tehtiin ensi kertaa niin, että jokainen yksittäinen testi toistettiin aina kunkin renkaan kolmella eri kuvionsyvyydellä. Testisarjan esivalmisteluna renkaista hiottiin tarkoitukseen kehitetyllä hiomakoneella kulutuspintaa pois siten, että saatiin uusien lisäksi myös testirenkaat, joissa oli neljän ja vastaavasti kahden millimetrin kuvionsyvyys. Kuuden testattavan ympärivuotisen renkaan lisäksi testissä käytettiin referenssirenkaina pelkästään kesäkäyttöön ja pelkästään talvikäyttöön tarkoitettuja renkaita.

Erinomainen suorituskyky renkaan koko käyttöiän ajan 

Michelin CrossClimate+ osoitti erinomaisen suorituskykynsä lumipeitteisellä tiellä: jopa vain kahden millimetrin kuvionsyvyydellä rengas antaa tasaisen pidon ja säilyttää hyvät ominaisuutensa sekä slalom- että ajettavuuskokeissakin. Auto Bildin mukaan ”vain Michelin antaa turvalliset ajo-olosuhteet” silloinkin, kuin vain kaksi millimetriä kuvionsyvyyttä on jäljellä.

Märällä ajoradalla tehdyissä kokeissa Michelin CrossClimate+ sai ainoana uutena renkaana kaiken kaikkiaan erittäin hyvät arviot. Auto Bild ylistää erityisesti jarrutusta märällä:

”Huomion arvoista on, että kahden millimetrin kuvionsyvyydellä rengas jarruttaa paremmin kuin useimmat muut testirenkaat neljän millimetrin kuvionsyvyydellä.”

Michelin CrossClimate+ erottautuu muista erittäin hyvillä arvosanoillaan myös ajokokeissa kuivalla ajoradalla niin neljän kuin kahden millimetrin kuvionsyvyydellä. Auto Bildin loppuarvio Michelin CrossClimate+ renkaalle on:

”Esimerkilliset ympärivuotisen renkaan ominaisuudet, tasapainoiset ajo-ominaisuudet ja vertailun pienin suorituskykyhäviö renkaan käyttöiän aikana.”

Lisäksi Auto Bildin testiryhmä kehuu renkaan kulumiskestävyyttä.

”Michelin CrossClimate+ kului selvästi vähiten”.

Strategiana kestävä suorituskyky 

Michelin CrossClimate+ sai loistavat tulokset Auto Bildin kulumiskestävyyskokeissa ja on osoitus Michelinin kestävän suorituskyvyn strategian pätevyydestä. Strategian periaatteena on, että renkaan on kyettävä säilyttämään tasaisen korkea suorituskyky koko käyttöikänsä ajan (lakisääteiseen kesärenkaan minimiurasyvyyteen 1,6 millimetriin saakka). Tämä on tärkeä ominaisuus paitsi kuluttajan näkökulmasta, myös ympäristörasituksen vähentämisen kannalta. Michelinin omissa testeissä on osoitettu, että premium-renkaat säilyttävät erittäin hyvät ominaisuutensa sekä märillä että kuivilla teillä vielä lähellä minimiurasyvyyttäkin.  

Ympäristö hyötyy toisellakin tavalla suorituskykynsä säilyttävien renkaiden ominaisuuksista. Kun renkailla voidaan ajaa turvallisesti kuviopinnan minimiurasyvyyteen saakka, on niiden vierintävastus vähentynyt niin, että se on vain 80 prosenttia uuden renkaan vierintävastuksesta. Tällä on suora vaikutus polttoaineenkulutukseen ja siten CO2-päästöjen pienenemiseen.

Michelin CrossClimate -renkaita myydään ja markkinoidaan Suomessa kesärenkaina, jotka ovat turvalliset aikaisesta keväästä myöhään syksyyn. Vaikka niissä on sekä M+S että 3PMSF -merkinnät, Michelin ei suosittele niitä kaikkein vaativimpiin pohjoismaisiin talvikeleihin.

(Lähde: Michelin)

4 kommenttia