Tuulilasi

Mercedesillä ongelmia dieselmoottoreissa – takaisinkutsun kohteena yli 100 000 autoa

Mercedesillä ongelmia dieselmoottoreissa – takaisinkutsun kohteena yli 100 000 autoa
Mercedes Benz on joutunut kutsumaan huoltoon Saksassa jopa 114 000 ajoneuvoa. Kyseessä on OM651-koodinimen omaava dieselmoottori.
Julkaistu: 15.1.2015

Takaisinkutsun kohteena olleet autot on valmistettu vuoden 2014 helmikuun ja marraskuun välisenä aikana. Mukana voi olla myös vanhempia autoja, joissa on vaihtomoottori.

Kyseistä moottoria on käytetty mm. A-, B-, C-, CLA-, CLS-, E-, GL-, GLA-, GLK-, ML-, S- ja SLK-sarjoissa, kertoo kfz-betrieb. Mercedes ei osannut tarkalleen sanoa, mitä kaikkia malleja vika koskee.

Vika johtuu tiivistevuodosta, jonka takia öljyä voi joutua hihnankiristimeen. Hihna voi löystyä tai pahimmassa tapauksessa ponnahtaa pois paikoiltaan. Takaisinkutsuttuihin autoihin vaihdetaan uusi tiiviste kiristimiin. Mercedesin mukaan vian korjaus kestää 1,5–2,5 tuntia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vuodesta 2008 tuotannossa olleessa OM651-dieselmoottorissa on ongelmia. Vuonna 2009 peräti 300 000 autoa joutui huoltoon viallisten piezo-suihkuttimien takia. Korjausruletti maksoi Mercedesille tuolloin puoli miljardia euroa, kertoo puolestaan Autobild.

Mercedes ei suostu kertomaan, montaako autoa vika maailmanlaajuisesti koskee. Suomessa viallisella OM651-moottorilla myytyjä autoja voi hyvinkin olla liikenteessä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

2 kommenttia