Tuulilasi

Mercedes-pomo: sähköautot tuntuvasti nykyistä halvempia 5−7 vuoden päästä

1

Mercedeksen R&D-pomo Ola Källenius on kertonut haastattelussa Bild am Sonntagille sähköautojen hintakehityksestä tulevaisuudessa.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Källeniuksen mukaan seuraavan 5−7 vuoden aikana sähköautojen hinnat tippuvat tuntuvasti nykyisestä. Vielä nykyään sähköautot ovat vastaavia polttomoottoriautoja huomattavasti kalliimpia. Samalla sähköautojen toimintamatka jatkaa vain kasvuaan hinnanpudotuksesta huolimatta.

Källenius toteaa kuitenkin, että kestää vielä reilu kymmenen vuotta, ennen kuin on mahdollista rakentaa noin 10 000 euroa maksava sähköauto, jolla voi ajaa 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Mercedes tuo markkinoille kuitenkin jo kahden vuoden päästä sähköauton, jolla pääsee 500 kilometriä yhdellä latauksella. Se pohjautuu Frankfurtissa viime syksynä esiteltyyn EQ-konseptiautoon.

Källenius ei kuitenkaan usko − ainakaan Mercedeksen tapauksessa − että sähköautot korvaavat bensiini- ja dieselautot täysin kokonaan. Tähtikeula on asettanut omaksi tavoitteekseen, että vuonna 2025 neljännes merkin uusista autoista olisivat täyssähköisiä.

Lähde: Automobilwoche

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 3.5.2017