Tuulilasi

Mercedes haluaa hiilineutraalin autotuotannon - valmista jo 2022?

Mercedes haluaa hiilineutraalin autotuotannon - valmista jo 2022?
Mercedes-Benzin kunnianhimoinen tavoite on luoda täysin hiilineutraali autojen tuotantoketju. Tämä koskee myös 500 000 akkupaketin tuottamista, mitkä Mercedes vuosittain tarvitsee.

”Jos autojen tuottamisen aikana syntyy paljon hiilidioksidipäästöjä, se neutraloi sähköautojen edut ja koko kantavan idean niiden takana”, kertoo Mercedeksen pääjohtaja Ola Källenius CarAdvicen mukaan.

”Tällä hetkellä yksi fokus on akkutuotannossa. On selvää, että sähköauton akkujen valmistukseen tarvitaan energiaa. Me tulemme käyttämään tulevissa sähköautoissamme ja hybrideissä CO2-vapaita akustoja, joita saamme tavarantoimittajiltamme.”

Mercedekseltä tulee lähivuosina ainakin kymmenen täyssähköistä automallia. Mercedeksellä on akkutehtaat Saksan Kamenzissa lähellä Puolan rajaa sekä Kiinassa, uusia tehtaita rakennetaan parhaillaan Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Mercedeksen mukaan pelkästään Saksan tehtaalta valmistuu pian jo yli puoli miljoonaa akkupakettia. Myös päästövapaiden tehtaiden rakentaminen niin Eurooppaan kuin Yhdysvaltoihinkin on ottanut isoja askelia eteenpäin. Ne on tarkoitus avata jopa alkuperäistä aikataulua aikaisemmin.

”Aiemmin tänä vuonna kävin Alabaman konttorillamme Yhdysvalloissa, tiimi kertoi siellä, että he pystyvät tekemään kaiken saman, mitä Euroopassakin tehdään. Niinpä aikataulu on nyt se, että vuonna 2022 meillä pitäisi olla maailmanlaajuinen hiilidioksidivapaa tuotantokoneisto henkilöautoillemme ja pakettiautoillemme”, pääjohtaja Källenius sanoo.

Mercedeksen mukaan se tekee koko ajan paljon töitä myös tavarantuottajiensa kanssa, että autojen komponentit valmistettaisiin hiilineutraalisti. Jos tämä onnistuu, se nostaa varmasti Mercedeksen ja sen uusien sähköautojen profiilia.

”On kyse myös siitä, että energiaa käytetään mahdollisimman vähän. Kuinka paljon sähköä tai vettä kuluu ja jätettä syntyy, kun autoja valmistetaan? Avainasia on, miten kaikki tuo minimoidaan ja kierrätetään. Vasta sitten koko ketju on kunnossa.”

Julkaistu: 27.5.2020
Kommentoi »