Tuulilasi

Mercedes-AMG:n F1-autoon perustuva katumonsteri myöhästyy ainakin kahdella vuodella

Mercedes-AMG:n F1-autoon perustuva katumonsteri myöhästyy ainakin kahdella vuodella
Jo viime vuonna raportoitiin, että Mercedes-AMG:n tuleva hyperauto One ei valmistu aikataulussa. Nyt saksalainen Auto Motor und Sport uutisoi, että auto myöhästyy vielä kaksi vuotta lisää.

Jos takaiskuja ei tule, auto pitäisi olla tilaajilla vuonna 2021. Tilaajia (ja tulevia autoja) on 275 ja auton hinta mellevät 2,275 miljoonaa euroa.

Mercedes-AMG:n insinöörit ovat joutuneet huomaamaan, ettei F1-auton teknologiaa ole helppo tuoda katuautoon, mikä on ollut Onen alkuperäinen idea. Myös uudet WLTP-päästönormit ovat aiheuttanee päänvaivaa auton suunnittelussa. 1,6-litrainen V6 hybridimoottori ei täytä vielä vaatimuksia.

Mylly perustuu Mercedes-AMG F1 W07 -kilpurin moottoriin; se tuottaa peräti 1014 hevosvoimaa ja auto kiihtyy nollasta sataan 2,5 sekunnissa – kunhan se saadaan valmiiksi. Pelkällä sähköllä One kulkee 25 kilometriä.

Yksi ongelmista on se, että kilpa-auton moottoria pitää esilämmittää ennen sen käynnistämistä. Katuauton ostajat eivät luonnollisesti tällaiseen taivu, vaan auto on saatava käyntiin saman tien. Tämä ongelma AMG:n pitää myös ratkaista.

Julkaistu: 13.8.2019
1 kommentti