Tuulilasi

Mercedes-AMG:n F1-autoon perustuva katumonsteri myöhästyy ainakin kahdella vuodella


Jo viime vuonna raportoitiin, että Mercedes-AMG:n tuleva hyperauto One ei valmistu aikataulussa. Nyt saksalainen Auto Motor und Sport uutisoi, että auto myöhästyy vielä kaksi vuotta lisää.
Kuvat Mercedes-AMG

Jos takaiskuja ei tule, auto pitäisi olla tilaajilla vuonna 2021. Tilaajia (ja tulevia autoja) on 275 ja auton hinta mellevät 2,275 miljoonaa euroa.

Mercedes-AMG:n insinöörit ovat joutuneet huomaamaan, ettei F1-auton teknologiaa ole helppo tuoda katuautoon, mikä on ollut Onen alkuperäinen idea. Myös uudet WLTP-päästönormit ovat aiheuttanee päänvaivaa auton suunnittelussa. 1,6-litrainen V6 hybridimoottori ei täytä vielä vaatimuksia.

Mylly perustuu Mercedes-AMG F1 W07 -kilpurin moottoriin; se tuottaa peräti 1014 hevosvoimaa ja auto kiihtyy nollasta sataan 2,5 sekunnissa – kunhan se saadaan valmiiksi. Pelkällä sähköllä One kulkee 25 kilometriä.

Yksi ongelmista on se, että kilpa-auton moottoria pitää esilämmittää ennen sen käynnistämistä. Katuauton ostajat eivät luonnollisesti tällaiseen taivu, vaan auto on saatava käyntiin saman tien. Tämä ongelma AMG:n pitää myös ratkaista.

Julkaistu: 13.8.2019