Tuulilasi

Mercedeksen A-sarja näyttää sähköautona tältä − tuotannossa 2019Mercedeksen A-sarja näyttää sähköautona tältä − tuotannossa 2019

Mercedes on julkistanut toisen EQ-brändin alaisuuteen kuuluvan sähköautokonseptinsa Frankfurtissa. Kyseessä on A-sarjan kokoinen EQA-sähköauto, joka tulee tuotantoon 2019.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Mercedes aikoo panostaa isosti sähköautoihin lähitulevaisuudessa monien muiden merkkien tapaan. Nyt Frankfurtissa esiteltiin EQA-konseptiauto, joka näyttää, miltä Mercedeksen tuleva kompaktiluokan sähköauto tulee näyttämään. Autossa on paljon samoja muotoilupiirteitä kuin viime vuonna Pariisissa esitellyssä EQ-konseptiautossa.

Teknisesti EQA on myös erittäin kiinnostava. Premium-merkkien on erottauduttava jotenkin tavallisten merkkien sähköautoista, joten suorituskyky on yksi niistä tekijöistä. EQA:ssa onkin kaksi sähkömoottoria, yksi etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Järjestelmän yhteisteho on 200 kW eli 270 hevosvoimaa. Vääntöä on vielä huimemmat 500 Nm.

Akut autoon toimittaa Daimlerin tytäryhtiö Deutsche Accumotive. Akuston kapasiteetiksi kerrotaan 60 kWh, jonka luvataan antavan 400 kilometrin käytännön toimintamatkan.

Mercedes ei ole puhunut tulevien sähköautomalliensa hinnoittelusta paljoa, mutta yleisellä tasolla se on kertonut, että se aikoo ottaa takkiin ensimmäisten sähköautojen voittomarginaalissa, jotta se saisi myytyä sähköautoja asiakkaille.

Julkaistu: 12.9.2017