Tuulilasi

Mercedekseltä iso panostus Frankfurtiin: Uusi S-sarja, hyperauto, kolme sähköautoa…


Mercedes-Benz osoittaa Frankfurtissa voimansa ja visionsa tulevaisuuden liikenteestä. Keskiössä ovat jännittävät uudet Mercedes-Benz-mallit: Mercedes-AMG Project ONE, kolme tulevaa täyssähköautoa ja laaja uuden S-sarjan kattaus.
Kuvat Mercedes Press

Mercedes-AMG Project ONE esittelee Formula 1 -hybriditeknologian uudessa hyperautossa.

Uusia EQ-sähköautoja ovat autonominen smart-tutkielma, kompaktiluokan EQ-konseptimalli sekä polttokennotoiminen plug-in-hybridi GLC F-Cell EQ Power.

Näyttelyn annin täydentävät laaja uuden S-sarjan kattaus: Sedan, Coupé, ja Cabriolet

Nykyaikaisen auton keksijä Mercedes-Benz keskittyy 14.–24.9. järjestettävässä Frankfurtin IAA-autonäyttelyssä tämän hetken suurimpaan haasteeseensa ja innoittajaansa: tulevaisuuden monimuotoisen liikenteen ja liikkumisratkaisujen hahmottamiseen.

Mercedes-Benzin näyttelyosasto on yli 11000 neliömetrin laajuinen oma rakennuksensa. Sitä toteuttamassa on ollut noin 400 rakentajaa kahden kuukauden ajan. Rakenteisiin on käytetty 970 tonnia terästä, johtoja ja yhteyksiä on vedetty yli 250 kilometriä, ja osastoa valaisee noin 6000 valoa ja lamppua.

Sähkö on esillä Frankfurtissa monessa eri muodossa

Mercedes-Benz esittelee osastollaan kaikkiaan noin 100 erilaista automallia. Joukossa on maailman ensi-iltoja sekä uusia innovatiivisia konseptimalleja. Vahvin katseenkääntäjistä on kokonaan uusi Mercedes-AMG Project ONE – lähes tuotantovalmis hyperautotutkielma. Sen sarjatuotantoversiossa hyödynnetään ensimmäistä kertaa aitoa F1-hybriditeknologiaa.

Mercedes-Benz tuo näytille kolme konseptiautoa, jotka tulevat aivan lähivuosina markkinoille tullessaan avaamaan kokonaan uuden sähköautojen EQ-tuoteperheen. Uusi smart-tutkielma edustaa täysin autonomista, kaupunkien yhteiskäyttöön tarkoitettua autoa, joka myös toteuttaa ensimmäistä kertaa täysin yhtiön valitsemaa CASE-toimintastrategiaa: Connected, Autonomous, Shared ja Electric. Toinen sähköisen tulevaisuuden verhoa raottava uutuus on kahden vuoden kuluttua markkinoille esiteltävän uuden EQ-perheen ensimmäinen kompaktimallinen konseptiauto. Lisäksi näyttelyssä debytoi vetypolttokenno- ja plug-in-hybriditeknologian yhdistävä GLC F-Cell EQ Power, jonka etuja ovat lyhyt tankkausaika, pitkä 500 kilometrin toimintamatka sekä lähipäästötön ajaminen.

Frankfurtissa nähdään lisäksi Mercedes-Benz S-sarjan laajentuva uutuuksien kattaus. Esillä ovat Sedan, Coupé ja Cabriolet sekä perusmalleina että AMG-versioina. Ensiesiintymisensä suuren yleisön edessä tekee myös X-sarjan pickup-malli, jossa yhdistyvät luja rakenne, käytännöllisyys sekä erinomainen suoritustaso niin maantiellä kuin maastossakin – mukaan lukien aidot Mercedes-ominaisuudet erinomainen muotoilu, mukavuus, ajo-ominaisuudet sekä turvallisuus.

Mercedes-Benz S-sarja: maailman myydyin edustusluokan henkilöauto

Vuodesta 2013 lähtien S-sarjalaisia on myyty yli 300 000 kappaletta. Uusi Mercedes-Benz S-sarja määrittelee uudelleen automaailman standardit niin ajamisen sekä matkustamisen mukavuudessa ja ylellisyydessä että voimanlähteissä ja autoilun ekologisessa kestävyydessä – sekä nyt myös autonomisessa ajamisessa, joka nousee S-sarjan myötä aivan uudelle tasolle.

Uuden S-sarjan vaatima huolellinen kehitysprosessi ja ylittämätön mukavuustaso 

Uutta S-sarjaa kehitettiin mallille tyypillisen teknologisen etumatkan ja ylittämättömän ajokokemuksen vaatimalla huolellisuudella. S-sarjan malleissa hyödynnetään yli 1600 uutta osaa ja komponenttia. S-sarjan perinteiden mukaisesti autossa hyödynnetään aitoja ja korkealaatuisia materiaaleja ja käsityömäistä viimeistelyä, jossa kaikki yksityiskohdat on suunniteltu ja toteutettu poikkeuksellisen huolellisesti.

Ainutlaatuinen uusi ENERGIZING-järjestelmä (saatavissa loppusyksystä 2017 alkaen) yhdistää auton eri mukavuusjärjestelmät toisiinsa (parfymointi, istuinten lämmitys, tuuletus ja hieronta sekä valaistus ja äänentoisto) ja mahdollistaa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaisten mukavuusasetusten valitsemisen. Laajennetun tunnelmavalaistuksen ansiosta auton sisälle voidaan luoda juuri haluttu tunnelma peräti 64 eri värisävyllä.

Ajovalojen kantama jopa 650 metriä  

Suomessa vakiovarusteena olevat MULTIBEAM LED -ajovalot mukautuvat todella nopeasti ja tarkasti vallitseviin liikenneolosuhteisiin. ULTRA RANGE -kaukovalot ovat niin kirkkaat kuin lainsäädännön puitteissa on mahdollista: kirkkaus pysyy yli yhden luksin viitearvossa vielä yli 650 metrin etäisyydellä. MULTIBEAM LED -ajovaloihin kuuluu adaptiivinen kaukovaloavustin Plus, jonka ansiosta valot voivat olla päällä jatkuvasti häikäisemättä muita.

Uusi taloudellinen ja tehokas moottoriperhe  

Uuden S-sarjan täysin uudistuneeseen moottorivalikoimaan kuuluu taloudellisten 6-sylinteristen diesel- ja bensiinimoottorien lisäksi V8-kaksoisturbo, jossa on sylinterien lepuutustoiminto. Esimerkiksi S 500 -mallin keskikulutus on vain 6,6 l/100 km ja CO2-päästöt 150 g/km – 22 prosenttia pienemmät kuin edellisen S 500:n yhtä tehokkaassa voimanlähteessä. Uusi S 350 d puolestaan on Mercedes-Benzin historian tehokkain dieselmalli 5,5 litran keskikulutuksella ja 145 gramman CO2-päästöillä.

Frankfurtissa Mercedes-Benz esittelee uuden S 450- 4MATIC-malliin kolmannen vaihtoehdon hybridi- ja täyssähköautojen rinnalle. Yhdistetyn käynnistysmoottorin/generaattorin (ISG) sisältävä integroitu 48 V:n sähköjärjestelmä on eräänlainen kevythybridijärjestelmä. Perinteisen 12 voltin sähköjärjestelmän rinnalla toimiva 48 voltin järjestelmä vastaa energiaa paljon kuluttavien laitteiden kuten ilmastoinnin, moottorin vesipumpun ja ahtimen toiminnasta. Järjestelmä voi myös avustaa bensiinimoottoria kiihdytettäessä säästäen näin polttoainetta ja toisaalta sen tarvitsema energia ladataan omaan akkuun jarrutusten aikana.

Seuraava askel kohti autonomista ajamista  

Uusi Mercedes-Benz S-sarja ottaa pitkän askeleen kohti itseohjautuvaa ajamista ja vie Mercedes-Benzin Intelligent Drive –teknologian uudelle kehitystasolle. S-sarjan ajoavustin- ja turvallisuusjärjestelmiin kuuluvat vakiona aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, vireystila-avustin, liikennemerkkiavustin ja ennakoiva matkustajien PRE-SAFE-järjestelmä mukaan lukien kuuloelimiä suojaava PRE-SAFE Sound -järjestelmä.

Aktiivinen DISTRONIC-etäisyysvakionopeussäädin ja aktiivinen ohjausavustin auttavat kuljettajaa säilyttämään turvavälin edellä ajavaan autoon ja oikean ajolinjan. Ajonopeus säätyy automaattisesti lähestyttäessä mutkaa tai risteystä. Kamera- ja tutkajärjestelmiensä ansiosta S-sarja ”näkee” entistä paremmin ympäröivän liikenteen. Kartta- ja navigointitietoja hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa auton ajokäyttämisen laskentaan.

(Lähde: Mercedes)

Julkaistu: 23.8.2017