Melkoinen pommi – miniautoista tuttu Smart tekee täyssähköisen SUV:n
Autot ja liikenne
Melkoinen pommi – miniautoista tuttu Smart tekee täyssähköisen SUV:n
Erityisen pienistä autoistaan tunnettu Smart on vahvistanut melkoisen yllätysuutisen: se aikoo tehdä seuraavaksi täyssähköisen SUV:n, joka on yhtiön mukaan ulkoa pieni, mutta sisältä tilava.
5Kommenttia
Julkaistu 22.12.2020
Tuulilasi

”Tämä auto ei ole vain mikä tahansa SUV, se tulee olemaan aivan erityinen. Sen tunnistaa varmasti Smartiksi, se on ultramoderni, hienostunut ja siinä on erittäin pitkälle kehitetyt liitettävyyspalvelut”, sanoo Smartin myynnin ja markkinoinnin johtaja Daniel Lescow CarAdvicen mukaan.

Smartin omistavat Mercedes-Benz ja Geely. Lescow’n mukaan tuleva SUV ja kaikki muutkin tulevat Smartit tullaan rakentamaan Geelyn modulaariselle SEA-alustalle. Huhujen mukaan samalle alustalle ollaan tekemässä myös Volvon pieni XC20 SUV ja Lynk & Co Zero.

"Mercedes-Benz tuo meille edelleen ikonista suunnittelua je merkittävää kehitystukea, Geely puolestaan loistavan teknisen osaamisensa”, Lescow sanoo.

Vielä nimeämätön Smartin SUV tulee myös Euroopan markkinoille. Tuotantoaikataulu, hinnat ja tarkemmat tekniset tiedot tullaan julkistamaan lähikuukausien aikana.

5 kommenttia