Melbourne on Australian kahvipääkaupunki
Matkailu
Melbourne on Australian kahvipääkaupunki
Melbourne on satojen kahvi­loiden kaupunki, jossa asiakkaiden huomiosta kilpaillaan laadun lisäksi erikoisella este­tiikalla ja uusilla ideoilla. Nyt Australian kahvipääkaupungissa juodaan kuplakahvia, artesaanikaakaota ja kasvislatteja kaikissa sateenkaaren väreissä.
Julkaistu 13.9.2020
Mondo

1 Kuplia, kiitos!

Aasialaiset vaikutteet näkyvät vahvasti Melbournen ruokakulttuurissa. Industry Beans -kahvipaahtimo on tehnyt taiwanilaisesta kuplateestä kahviversion. Bubble cup -juomassa yhdistyvät kylmä­uutettu kahvi, kondensoitu maito ja kahvissa uutetut tapioka­pallerot.

Useita sijainteja, industrybeans.com

2 Kaakao aikuiseen makuun

Mörk Chocolate Brew House toi kahvi­n termit ja valmistustavat kaakaoiden maailmaan. Baristoina uransa aloittaneet perustajat panostavat alkuperään ja jäljitettävyyteen. Kokeile kylmäuutettua kaakaota, maista 100-prosenttisesta kaakaosta tehtyä shottia ja osta kotiin paketti vastapaahdettua kaakaojauhetta.

150 Errol St, morkchocolate.com.au

3 Kasvislatteja kaikissa mauissa

Punajuuri- ja kurkuma­lattet ovat tuttuja Suomessakin, mutta Melbournessa makuvalikoimassa ovat myös muun muassa omenapiirakka, maapähkinävoi ja bataatti. Juomia markkinoidaan terveellisyydellä, mutta monille tärkeämpi syy saattaa olla se, kuinka hyviltä ne näyttävät Instagramissa. Kiva paikka näiden juomien maisteluun on vegaaninen Matcha Mylk Bar.

72A Acland St, matchamylkbar.com

Matchy Mylk Barin vegaaniset juomat ovat pirteän värisiä.

4 Vaaleaa paahtoa

Melbournessa trendiksi on noussut vaaleapaahtoinen suodatinkahvi, jossa ominaismaut pääsevät paremmin esiin. Se on muokannut makutottumuksia vaaleaan suuntaan myös espresso­pohjaisissa juomissa. Tutustu trendiin Market Lane Coffeen kahviloissa.

Useita sijainteja, marketlane.com.au

Kommentoi »