Mediapersoona Tunna Milonoff vuoden taksiasiakas
Autot ja liikenne
Mediapersoona Tunna Milonoff vuoden taksiasiakas
Helsingin Taksiautoilijat ry ja Taksi Helsinki on valinnut mediapersoona ja televisio-ohjaaja Tunna Milonoffin vuoden 2018 taksiasiakkaaksi.
Julkaistu 24.5.2018
Tuulilasi

Taksia paljon käyttävä Milonoff kehuu suomalaista taksijärjestelmää, vaikka suhtautuukin tulevaan liikennepalvelulakiin varauksellisesti. Hän kokee kuitenkin taksiliikenteen olevan selvästi osa julkista liikennejärjestelmää, jota tulee entisestään kehittää.

Tunna matkustaa työnsä vuoksi paljon ja taksinkäyttö maailmalla sekä kotimaassa on hänelle arkipäivää. Parhaimpina, tai pahimpina Madventures-tuotantoa tekeminään vuosina matkapäiviä kotimaan ulkopuolella kertyi yli 200. Hän on kokenut erikoisia tilanteita maailmalla taksia käyttäessään. Tunnan mielestä näitä kokemuksia yhdistää ainakin se helpottunut tunne, kun kotiin tullessaan pääsee suomalaiseen taksiin, jossa voi tuntea olevansa rauhassa ja luotettavassa kyydissä.

Suomalaista taksia Tunna kehuu vuolaasti. Kyyti on aivan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ollut turvallista ja luotettavaa. Heinäkuussa voimaan tulevaan liikennepalvelulakiin vuoden taksiasiakas suhtautuu varauksellisesti, mutta tietää itsensä ja uskoo muidenkin taksiasiakkaiden jatkossa valitsevan hyväksi koetun Taksi Helsingin, joka tuottaa palvelunsa luotettavasti, turvallisesta ja yhteiskuntavastuullisesti sekä maksaa veronsa Suomeen.

Omaa autoa Tunnalla ei ole ja keskustan tuntumassa asustavana hän ei sitä koe tarvitsevansa. 

”Päivään mahtuu helposti ylimääräinen tunti ylimääräistä ja tehokasta työaikaa lisää, kun liikkumisen paikasta toiseen jättää ammattilaisen huoleksi”, toteaa Tunna Milonoff.

Milonoff näkee erityisesti kaupunkiympäristössä taksiliikenteen selvästi osaksi julkista liikennejärjestelmää, jota tulee kehittää entisestään ja integroida vielä paremmin toimivaksi liikkumisen kokonaisuudeksi.

”Taksi vielä takavuosina Helsingissäkin miellettiin yöllä väsyneiden kuljettajaksi tai pröystäilyksi. Asenne tätä ajattelua kohtaan on ilahduttavasti muuttunut viimeisten vuosien aikana”, Tunna sanoo.

Hän muistaa vuosien saatosta tapauksen, jossa hänen ystävänsä vei sairasta lastaan päivystykseen. Hoitohenkilökunta epäili ystävän olevan juovuksissa, olihan yö ja hän saapui lapsen kanssa taksilla eikä omalla autolla. Sellaista ei Tunnan mukaan voisi tapahtua missään muussa Euroopan pääkaupungissa.

Tunna Milonoff iloitsee Helsingin Taksiautoilijat ry:ltä saamastaan huomionosoituksesta ja mainitsee mieluusti olevansa Taksi Helsingin hyvästä palvelusta kertova sanansaattaja. Aivan erityisesti hän kehuu Taksi Helsinki -sovellusta. Millään muulla hän ei nykyisin taksia tilaa ja kiittää maksuominaisuutta, joka on siirtänyt helposti hukkuvat paperiset taksikuitit historiaan.

Vuoden taksiasiakas valitaan helsinkiläisiltä taksiautoilijoilta tulleiden ehdotusten perusteella. Helsinkiläiset taksiautoilijat ovat valinneet vuoden taksiasiakkaan vuosittain 1980-luvun lopulta lähtien muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Kommentoi »