Tuulilasi

McLaren julkisti Ayrton Sennaa kunnioittavan katuauton


McLaren on julkistanut uuden Ultimate Series -autonsa McLaren Sennan. Auto on pääosin radalle tarkoitettu coupe, jossa on 789 hevosvoimaa. Auto on nimetty legendaarisen vuonna 1994 onnettomuudessa menehtyneen F1-mestarin Ayrton Sennan mukaan.
Kuvat McLaren

Senna ajoi urallaan viisi vuotta McLarenilla, ja Sennan perhe antoi luvan hänen nimensä käyttöön autossa.

”Perheemme on todella ylpeä siitä, että nimeksi tuli Ultimate Series McLaren Senna. Tämä todellakin yhdistää Ayrtonin kilpailuhenkisyyden ja auton suorituskyvyn. McLaren Senna tekee enolleni kunniaa, koska se tulee epäilemättä antamaan kuljettajallaan sen tunteen, että he voivat ajaa niin hyvin kuin vain osaavat”, kertoo Ayrton Sennan sisarenpoika Bruno Senna.

Auton kori on tehty kokonaan hiilikuidusta, joten se on hyvin kevyt. McLarenin mukaan se on heidän kevyin katukelpoinen autonsa.

Autolla voi tosiaan ajaa kaduilla, vaikka se onkin suunniteltu enemmän rata-ajoon. Siinä on 4-litrainen V8-tuplaturbomoottori, joka tuottaa 789 hevosvoimaa. Moottorin koodinimi on M840TR, ja se on tehokkain McLarenin katuautomoottori koskaan.

McLarenin mukaan Sennassa on uuden sukupolven aktiiviaerodynamiikkaa kuten tupladiffuusori edessä ja 48-tuumaa korkea takasiipi.

Sisätiloissa on käytetty myös paljon hiilikuitua, penkeiksi voi valita nahkaiset tai Alcantaran. Sisustus on minimalistinen, esimerkiksi ratissa ei ole yhtään nappulaa. Tavaratilaa autossa ei ole, penkkien taakse mahtuu vain kaksi kypärää ja ajoasua.

Kuten aiemmat Ultimate Series -autot P1 ja P1 GTR, myös Sennaa valmistetaan rajoitetusti 500 kappaleen erä. Hintaa autolle tulee noin miljoona euroa.

Julkaistu: 11.12.2017