Tuulilasi

McLaren ei halua tehdä sähköautoa: "Ei ole riittävän kiinnostava"


McLaren ei ole tekemässä sähköautoja valmistavalle Rimacille haastajaa. McLarenin johtajan Mike Flewittin mukaan sähköiset voimalinjat eivät ole vielä riittävän mielenkiintoisia.
Kuvat McLaren

Sähköistä McLarenia on odotettu tulevaksi vuonna 2022, jolloin lanseerataan 15 uutta autoa yhtiön Track 22 -suunnitelman mukaisesti. Sähköautoa ei ole kuitenkaan luvassa.

”Sähköautojen osalta kehitys on juuri oikea termi. Meilläkin on parhaillaan sähköinen testiauto liikenteessä, mutta se on enemmän ominaisuuksien arvioimiseksi kuin mitään sähköisen voimalinjan kehitystä. Kysyn, olisiko sähköauto edes kiinnostava? Mielestäni ei ole”, Flewitt sanoo Autocarille.

”Emme pysty tällä hetkellä tekemään sähköautoa, joka olisi riittävän kiinnostava ollakseen McLaren. Mutta ehkä reilun viiden vuoden päästä on oikea aika. Kun teknologia kehittyy, suorituskyvyn kapasiteetti lisääntyy. Sähköinen McLaren on pystyttävä tekemään samalla intohimolla ja sitoutumisella kuin P1, Senna ja 675LT. Mutta nyt se ei ole suunnitelmissamme, meillä ei ole olemassa riittävän paljon vastauksia kysymyksiimme. Jos nyt tekisimme sähköauton, jonka suorituskyky olisi sama kuin P1:ssä, auto painaisi vähintään kaksi tonnia.”

McLarenia kiinnostaa enemmän hybriditeknologia.

”Hybridi on paljon helpompi integroida auton voimalinjaan. Vuoteen 2022 puolet McLareneista tulee olemaan hybridejä ja olemme edelleen siinä aikataulussa, että kymmenen vuoden päästä kaikki voisivat olla”, Flewitt sanoo.

”Negatiivisella puolella ovat kustannukset ja autojen paino, mutta plussaa taas vähäpäästöisyys. Ajokokemus hybridillä on parempi kuin sähköautoilla, siksi panostamme hybrideihin.”

Julkaistu: 7.3.2018