Tuulilasi

McLaren BP23 hyper-GT on kaikkien aikojen nopein


McLaren on kertonut, että sen tuleva kolmepaikkainen hyperauto koodinimeltään BP23 (kuvassa tiiseri prototyypistä), tulee olemaan nopein koskaan valmistettu McLaren. Sen huippunopeus tulee olemaan ainakin 390 km/h. Jopa yli 400 km/h.
Kuvat McLaren

Mallin kehittämisessä McLaren käyttää 720S:stä modifioitua testiautoa. McLaren väittää, että auto kiihtyy vielä 390 km/h jälkeenkin, mutta kukaan ei tiedä, miten paljon.

”BP23:n uusi kehittynyt aerodynamiikka vaikuttaa tosi paljon myös auton kiihtyvyyteen. Se on todella vahva auto. Paljon vahvempi kuin P1 GTR, jossa on 986 hevosvoimaa”, sanoo McLarenin pääjohtaja Mike Flewitt.

”Olemme jo hyvin pitkällä sen kehittämisessä, testiauto on ollut tiellä jo kuukausia. Kun sillä ajaa, se tuntuu erittäin luontevalta.”

BP23:ssa tulee olemaan hybridimoottori. Sähkömoottori yhdistyy V8 tuplaturbomoottoriin. Ohjaamo on hiilikuituinen.

Kehitysprosessissa vahvasti mukana ollut Andy Palmer hehkuttaa myös uutta autoa. Samalla hän kuitenkin kertoo, että moinen vauhti ei tule ilman kompromisseja.

”Tällaisilla nopeuksilla ja tehoilla alamme olla jo esimerkiksi renkaiden ja myös muiden teknisten systeemien suhteen äärirajoilla. Mutta tämän auton tavoitteena on tarjota asiakkailleen korkean tason luksusta, räätälöityjä elementtejä sekä tietenkin korkeaa suorituskykyä ja vauhtia”, Palmer sanoo.

Julkaistu: 11.3.2018