Tuulilasi

Mazdan "pikkukakkonen" on paljastettu – katso kuvagalleriaMazdan "pikkukakkonen" on paljastettu – katso kuvagalleria

Mazda on tuonut julkisuuteen kuvat Mazda 2:n tuotantoversiosta. Auto muistuttaa ilahduttavan paljon aiemmin tänä vuonna esiteltyä Hazumi-konseptia.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Mazda

B-segmentin kamppailu käy entistäkin kovempana, sillä Mazda on tuomassa oman mausteensa soppaan 2-mallilllaan. Vastustajat ovat kovia, koska Ford Fiesta, VW Polo ja Toyota Yaris ovat todella vahvassa asemassa tässä segmentissä.

Uuden Mazdan valtteja ovat taloudelliset Skyactiv-moottorit, pirteä suorituskyky, ajamisen ilo sekä tyylikäs "Kodo"-muotoilu. Mazda ei paljastunut kuvien lisäksi autostaan paljonkaan teknisiä tietoja. Sen verran tiedämme jo entuudestaan, että konepellin alta löytyy 1,5-litrainen Skyactiv-dieselmoottori, jonka CO2-päästöt ovat alle 90 g/km.

Jo Mazda 3:sta tuttu 1,5-litrainen Skyactiv bensiinimoottori tulee löytämään tiensä myös Mazda 2:een. Painon uskotaan olevan luokan parhaimmistoa ja asettuvan alle tuhanteen kiloon.

Mazdan ohjaamot ovat olleet viime vuosina käytännöllisiä, mutta valitettavan tylsiä. Onneksi Mazda 2 tuo tähän edes pienen muutoksen, sillä ainakin laatuvaikutelmassa sekä väreissä on havaittavissa pientä kehitystä. Kuvien perusteella ohjaamo vaikuttaa myös ilmavalta.

Auton mittoja ei ole paljastettu virallisesti, mutta jos Hazumi-konseptia käytetään mittatikkuna, kasvaa kakkonen edeltäjästään yli neljän metrin mittaiseksi.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 17.7.2014