Mazdalta ensimmäinen hybridiauto
Autot ja liikenne
Mazdalta ensimmäinen hybridiauto
Uusi Mazda2 Hybrid tulee myyntiin kaikkialla Euroopassa keväällä 2022. Kyseessä on Mazdan mallivalikoiman ensimmäinen itselataavalla täyshybriditeknologialla varustettu ajoneuvo.
1Kommenttia
Julkaistu 9.12.2021
Tuulilasi

Mazdan ensimmäinen täyshybridi – polttoainetaloudellisuus 3,8–4,0 l / 100 km ja CO2-päästöt 87–93 g/km (WLTP yhdistetty)

Mazda2 Hybrid on itselataava täyshybridi, jossa yhdistyvät 1,5-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori ja 59 kW:n sähkömoottori, jotka yhdessä tuottavat 85 kW / 116 hv.

Liikkeelle lähdettäessä ajoneuvo kulkee automaattisesti täyssähköisessä EV-tilassa ja tarjoaa sähkömoottorin sulavan, saumattoman ja äänettömän liikkumisen täysin ilman CO2-, NOx- ja hiukkaspäästöjä.

Normaalissa ajossa tehontuotanto ositetaan bensiini- ja sähkömoottorin välille ihanteellisen suorituskyvyn ja parhaan mahdollisen polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi. Hidastuksen ja jarrutuksen aikana liike-energia muunnetaan sähköenergiaksi ja syötetään ajoneuvon akkuun.

Vaikka kyse on kompaktista B-segmentin autosta, uuden Mazda2 Hybridin pitkä 2 560 mm:n akseliväli tarjoaa mukavasti tilaa jopa neljälle aikuiselle matkustajalle sekä 286-litraisen tavaratilan. Mazda2 Hybridillä on paras mahdollinen viiden tähden Euro-NCAP-törmäysturvallisuusluokitus.

Uusi Mazda2 Hybrid on Mazda Motor Corporationin ja Toyota Motor Corporationin pitkäaikaisen yhteistyön uusin luomus. Kyseessä on Toyota Motor Europen toimittama ajoneuvo, joka tulee nykyisen Mazda2:n rinnalle täydentämään Mazdan B-segmentin valikoimaa Euroopassa.

Kyse on Mazdan kannalta merkittävästä autosta myös siksi, että yritys on sitoutunut saavuttamaan Sustainable Zoom-Zoom 2030 -visioon kirjatut, pitkän aikavälin teknologisen kehityksen tavoitteensa. Tavoitteena on – Pariisin sopimuksen mukaisesti – alentaa yrityksen keskimääräisiä polttoaineen elinkaaren CO2-päästöjä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

1 kommentti