Mazda kiihdyttää sähköistymistään – tulossa tukku hybridejä ja kolme täyssähköautoa
Autot ja liikenne
Mazda kiihdyttää sähköistymistään – tulossa tukku hybridejä ja kolme täyssähköautoa
Mazda Motor Corporation ilmoitti tänään nopeuttavansa maailmanlaajuisia sähköistymissuunnitelmiaan. Mazda uskoo neljänneksen tuotteistaan olevan täysin sähköisiä vuoteen 2030 mennessä; ja myös muiden mallien olevan osittain sähköistettyjä.
Julkaistu 18.6.2021
Tuulilasi

Vuosina 2022–2025 Mazda tulee esittelemään useita uusia tuotteita hyödyntäen moneen ratkaisuun skaalautuvia SKYACTIV-teknologioitaan pääasiassa Euroopan, Yhdysvaltain, Kiinan sekä Kaakkois-Aasian markkinoilla. Uusiin malleihin kuuluu viisi hybridiä, viisi plug-in-hybridiä sekä kolme täyssähköautoa. Tarkemmat lisätiedot malleista ja lanseerausajankohdista julkistetaan tulevaisuudessa.

Mazda myös kehittää skaalautuvaa SKYACTIV EV -alustaa sähköautojaan varten. Teknologiaa tullaan käyttämään useissa erikokoisissa sähköautoissa, jotka lanseerataan vuosina 2025–2030.

Mazda työstää useita ratkaisuja vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä

Mazda jatkaa sitoutumistaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen jokaisesta valmistamastaan autosta, ja uskoo että kaikkia mahdollisia keinoja on hyödynnettävä ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi. SKYACTIV-teknologioiden kautta sähköistyminen tulee kulkemaan käsi kädessä edistyksellisten polttomoottoriteknologioiden kehityksen kanssa. Esimerkkinä tästä on palkittu e-Skyactiv X -moottori sekä tulevat kuusisylinteriset rivimoottorit.

Monissa maissa Mazda investoi projekteihin ja kumppanuuksiin, jotka edistävät uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. Japanissa Mazda on mukana useissa tutkimuksissa osana teollisuuden, tieteen ja valtion yhteistyötä, jotka tähtäävät biopolttoaineen kehittämiseen leväkasvustoista. Euroopassa Mazda liittyi helmikuussa 2021 ensimmäisenä autonvalmistajana eFuel Alliance -järjestöön, jonka tavoitteena on tutkia ja tukea hiilineutraaleja polttoaineita liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Edistykselliset turvajärjestelmät kuljettajaa varten – Mazda i-Activsense

Autoteollisuuden yhtenä tavoitteena on saavuttaa aikakausi, jossa liikenneonnettomuuksia ei tapahdu. Mazda jatkaa tämän tavoitteen tukemista ja laajentaa edistyneitä turvajärjestelmiään esittelemällä uuden ihmislähtöisesti suunnitellun autonomisen ajamisen järjestelmän: ”Mazda Co-Pilot” -konseptin. Sen ensimmäinen muoto, Mazda Co-Pilot 1.0, saa ensi-iltansa Mazdan suuren pohjalevyn tuotteiden yhteydessä vuonna 2022.

Tulevaisuudessa Mazda tulee esittelemään Mazda Co-Pilot -konseptilla järjestelmän, joka tarkkailee jatkuvasti kuljettajan kuntoa. Mikäli huomataan äkillinen fyysinen muutos, järjestelmä siirtyy autonomiseen ajamiseen pysäyttäen auton turvalliseen paikkaan ja soittaa hätänumeroon.

Mazda on kehittämässä yhdessä neljän muun japanilaisen autonvalmistajan – Suzukin, Subarun, Daihatsun ja Toyotan - kanssa seuraavan sukupolven yhdistettävyys- ja viestintäteknologioita. Tavoite on tarjota tulevaisuudessa käyttäjälähtöisiä ja entistä turvallisempia palveluita.

Kommentoi »