Matkavinkki: Englannin ihana Lake District
Matkailu
Matkavinkki: Englannin ihana Lake District
Moni suuntaa Skotlannin Ylämaille tai Etelä-Englannin kartanomaisemiin. Yksi Britannian hienoimpia seutuja on kuitenkin luoteisen Lake District.
Julkaistu 1.6.2016
Mondo

Moni luonnon vuoksi Britanniaan matkustava suuntaa Skotlannin Ylämaille tai Etelä-Englannin pittoreskeihin kartanomaisemiin. Ei välttämättä kannattaisi.

Luoteis-Englannin Cumbriassa sijaitseva Lake District on yhdistelmä terävähuippuisia vuoria, Taru sormusten herrasta -elokuvien Konnun mieleen tuovia kumpuilevia laaksoja ja pieniä pitkulaisia järviä. Maisemat ovat komeat, ja kansallispuisto on paljon helpommin saavutettavissa kuin kaukaiset Ylämaat.

Alueella on patikointireittejä kaikentasoisille liikkujille. Kovakuntoiset voivat tavoitella Englannin korkeinta huippua Scafell Pikea ja sunnuntaikävelijät maleksia esimerkiksi laskuveden paljastamilla hiekkarannoilla seudun lounaisosassa. Windermeren kylässä voi syödä hyvin ja vierailla The World of Beatrix Potter -teemapuistossa, joka on rakennettu lastenkirjailijan eläinhahmojen ympärille. Jos matkustat sesonkiaikana, varaa majoitus hyvissä ajoin.

Näppärimmin aluetta näkee, kun liikkuu autolla. Auton voi vuokrata esimerkiksi kansallispuiston itäreunasta Kendalin kaupungista, jonne pääsee Lontoosta junalla kolmessa tunnissa.

Suomesta lähimmäs Lake Districtiä pääsee Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Manchesteriin. 

Kommentoi »