Matkavinkkejä Taj Mahaliin
Matkailu
Matkavinkkejä Taj Mahaliin
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Concierge kertoo, miten kannattaa suunnitella reissu Intian kuuluisaan Taj Mahaliin.
2.12.2015
 |
Mondo

Tarkoitatko suurmoguli Shah Jahanin Taj Mahalia Intian Agrassa vai Donald Trumpin Taj Mahalia Atlantic Cityssä? Jos jälkimmäistä, sinulla on kiire. Trumpin aikoinaan omistama kasino on vähän väliä konkurssin partaalla.

Intian Taj Mahalia pidetään maailman kauneimpana rakennuksena. Se on yksi vaikuttavimmista rakkaudentunnustuksista. Suurmoguli rakennutti mausoleumin kuolleelle lempivaimolleen 1600-luvulla.

Sääliksi käy prinsessa Mumtaz Mahalia. Nykypäivänä hänen viimeinen leposijansa muistuttaa enemmän toria kuin mausoleumia. Pahimmillaan vierailijoita on päivän aikana yli 60 000.

Ruuhkaisinta Taj Mahalissa on juhlapyhinä sekä viikonloppuisin, varsinkin iltapäivällä. Perjantaisin se on kokonaan kiinni turisteilta. Hienoimmillaan rakennus on auringonnousun ja -laskun aikaan. Concierge matkustaisi Intiaan marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Silloin kuumuus ei ole yhtä tukahduttava kuin kesällä ja sateitakin on vähemmän.

Taj Mahal sijaitsee Agrassa noin kahdensadan kilometrin päässä Delhistä. Pääkaupungista tehdään sinne päiväretkiä. Enemmän rakennuksesta ja puistosta saa irti, jos tutkii paikkaa rauhassa ja yöpyy Agrassa. Kaupungista löytyy hieno linnoitus, ja lähellä on näkemisen arvoinen Fatehpur Sikrin historiallinen kaupunki.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »