Matkailmiö: risteilyt ovat taas kiinnostavia
Matkailu
Matkailmiö: risteilyt ovat taas kiinnostavia
Laivalla voi nykyään kokea tyylikkäitä elämyksiä. Tässä kolme esimerkkiä maailmalta.
Julkaistu 10.11.2019
Mondo

Laivaristeilyistä tulee mieleen alkoholinhuuruiset kaljanhakureissut ja jättialukset, jotka kuljettavat turistilaumoja satamasta toiseen. Nykyään monet varustamot tarjoavat kuitenkin aidosti kiinnostavia elämyksiä.

Uniworld-yhtiön alukset The A ja The B seilaavat Reinillä ja Seinellä, tavoitellen asiakkaikseen trenditietoisia 20–40-vuotiaita asiakkaita. Tyyliltään laivat ovat kuin vesillä seilaavia boutiquehotelleja. Seinillä roikkuu Andy Warholin ja Henri Matissen teoksia, tatuoidut baarimikot sekoittavat drinkkejä ja iltaisin dj:t soittavat bilemusaa. Oheisohjelma voi olla joogaa, telttailua yläkannella tai graffitien maalausta Pariisissa.

Suurten varustamoiden alukset taas ovat yhä enemmän nähtävyyksiä itsessään. The Time -aikakauslehti nostikin vuonna 2018 viisi risteilyalusta listalleen maailman sadasta paikasta, jotka jokaisen pitäisi kokea. Yksi niistä on Royal Caribbeanin Symphony of The Seas. Maailman suurimmalta risteilyalukselta löytyy esimerkiksi isoin merillä kulkeva vesiliukumäki. Norwegian-varustamon Bliss-aluksen vetonaula taas on 300 metriä pitkä mikroautorata.

Enää ei pidä paikkaansa edes se, että laivan huonoimmat paikat olisivat vedenpinnan alapuolella. Ranskalaisen Ponant-yhtiön uudessa Le Laperouse -aluksessa on nimittäin veden alle sijaitseva lounge. Siellä on kaksi ovaalin muotoista ikkunaa, joista voi katsella meren elämää. Vedenalaiset mikrofonit tallentavat ulkomaailman ääniä ja värisyttävät sohvia niiden tahdissa.

Kommentoi »