Matkabloggaaja Eeva Mäkisen parhaat vaellukset
Matkailu
Matkabloggaaja Eeva Mäkisen parhaat vaellukset
Kysyimme vaellusta harrastavalta matkabloggaaja Eeva Mäkiseltä hänen top 5 vaellustaan eri puolilta maailmaa.
Julkaistu 15.5.2015
Mondo

Eeva Mäkinen on vaellusta ja kuvaamista harrastava matkabloggaaja (eevamakinen.com). Kysyimme hänen top 5 vaellustaan eri puolilta maailmaa. 

ROUTEBURN TRACK, UUSI-SEELANTI

"Jos Uudesta-Seelannista pitää valita yksi vaellus, se on tämä. Kolmen päivän aikana maa näyttää parhaat puolensa: vesiputouksia ja vuonoja koko matkan ajan."

MACHU PICCHU, PERU

"Klassikko, joka jokaisen vähänkään vaelluksesta kiinnostuneen pitäisi tehdä. Machu Picchulle päästyäni nukahdin laaman viereen päiväunille, kelpo lopetus neljän päivän vaellukselle."

TROLLTUNGA, ODDA, NORJA

"Rankka vaellus tottuneemmallekin. 22 kilometriä haastavaa nousua, mutta perillä odottaa upea maisema. Kävin istumassa kuuluisalla kielekkeellä. Vedin reitin edestakaisin päivässä, mutta kielekkeen lähellä olisi voinut myös telttailla."

EQIN JÄÄTIKKÖ, GRÖNLANTI

"Mannerjäätiköllä käynti ei tästä paremmaksi muutu. Jos osaa etsiä, voi vaikka bongata löytöretkeilijöiden taakseen jättämiä tavaroita, kuten lääkepurkkeja. Vaelsin 32 kilometrin reitin mannerjäätikölle yöttömässä yössä. Vaelluksen voisi tehdä myös opastettuna ja yöpyä matkalla teltassa."

NA PALIN RANNIKKO, HAVAIJI

"Rannikkoa voi vaeltaa useamman päivän tai muutaman tunnin. Valitsin päiväreitin Hanakapiain putouksille. Parasta oli kuuden tunnin vaelluksen jälkeen pulahtaa vesiputoukseen. Polku kulkee jyrkkää rinnettä. Saman reitin voi myös meloa, mutta vain kesäisin."

Kommentoi »