Maseratin pomo ampuu kovilla: ”Sähköautoista ei mihinkään – tulevaisuus on hybrideissä ja vetyautoissa!”
Autot ja liikenne
Maseratin pomo ampuu kovilla: ”Sähköautoista ei mihinkään – tulevaisuus on hybrideissä ja vetyautoissa!”
Maseratin nykyinen toimitusjohtaja Harald Wester ei usko sähköautoihin, mutta näkee potentiaalia hybrideissä ja vetyautoissa.
Julkaistu 27.7.2015
Tuulilasi

Wester on tunnettu kärkkäistä lausunnoistaan sähköautoja vastaan. Motor Trendille antamassaan haastattelussa hän puhui Teslasta ja BMW i3:sta: ”Miksi hemmetissä haluaisit kuljettaa mukanasi 400 kg akkuja?”

Wester ei kuitenkaan tyrmää sähkökäyttöä täysin, sillä vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttäminen on väistämätöntä lähitulevaisuudessa. Hän uskoo, että kymmenen vuoden päästä 40–50 prosenttia premium-autoista maailmassa ovat hybridejä.

Maserati työskentelee myös oman pistokehybridijärjestelmänsä kanssa, joka tulee saataville ensimmäisenä täysin uuteen Levante-katumaasturiin.

Hybridien jälkeen Wester kiinnittäisi katseensa vetyautoihin, mutta ei ennen kuin polttokennoautot voivat olla vähemmän riippuvaisia akustoista. Vetyteknologian hinnan on myös tultava nykyisestä huomattavasti alemmas.

Wester vahvistaa samalla Motor Trendille, että nelisylinterisiä moottoreita ei Maserateissa lähitulevaisuudessa nähdä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »