Maserati kriisissä - myynti romahti
Autot ja liikenne
Maserati kriisissä - myynti romahti
Maserati pidentää tuotantosulkuaan yli lomakauden saadakseen autojaan ulos varastoista ja myyntiin. Tuotanto keskeytetään aivan näinä päivinä Grugliascon ja Mirafiorin tehtailla ja se kestää tammikuun puoliväliin asti.
Julkaistu 20.12.2017
Tuulilasi

Maseratin omistava Fiat Chrysler Automobiles ei halunnut kommentoida tuotannon keskeyttämistä Automotive Newsille.

Etenkin Maseratin Kiinan myynti on sakannut rajusti.

”On selvää, että tuotantoa ajetaan alas ja investoinnit uusiin malleihin myös”, sanoo torinolaisen ammattiyhdistyksen FIOM:in johtaja Federico Bellono.

JATO Dynamicsin analyytikon Felipe Munozin mukaan Maseratin luksusluokan SUV Levante kilpailee segmentissä, joka kasvaa kovaa vauhtia, mutta Levanten myynti on romahtanut pahemmin kuin osattiin kuvitellakaan.

”On hankala selittää, miksi myynti on tyssännyt jo tässä vaiheessa tuotantosykliä, mutta se on kiistatta erittäin huolestuttava asia Maseratin brändille”, Munoz sanoo.

Maseratin kokonaismyynti kasvoi juuri uuden Levanten ansiosta vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 40 %, mutta sen jälkeen myynti on pudonnut EU-alueella 4 % ja Yhdysvalloissa peräti 15 %.

LMC Automotiven ennusteen mukaan Maseratin myynnin romahdus viimeisellä vuosineljänneksellä tulee olemaan jopa 25 % verrattuna viime vuoteen.

Kiinassa Levanten toimitukset ovat JATO Dynamicsin mukaan pudonneet 67 % vuoden takaiseen verrattuna.

FCA:n pääjohtajan Sergio Marchionnen mukaan Maseratin pitäisi myydä ensi vuonna 75 00 autoa kolmen uuden mallin Alfieri coupen, Granturismon ja Grancabrion siivittämänä. Näillä näkymin ne eivät ole tulossa myyntiin ainakaan 2018.

Kommentoi »