Tuulilasi

Maruti Omni on yksi Intian myydyimmistä autoista – tätä ei voi uskoa todeksiMaruti Omni on yksi Intian myydyimmistä autoista – tätä ei voi uskoa todeksi

Maruti Omni on alkuvuonna 2014 Intian yhdeksänneksi myydyin auto. Tätä pientä kopperoa on tehty lähes samanlaisena jo 30 vuotta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vikasapte, Biswarup Ganguly, CC

Auto Motor und Sportin julkaistua listan Intian myydyimmistä autoista 2014, aiheutti sijalla yhdeksän ollut Maruti Omni suurta hämmästystä.  Kyseinen auto pohjautuu teknisesti Japanin kei-pakettiautoluokan Suzuki Carryyn.

Maruti Omnia on valmistettu Intiassa lähes samankaltaisena jo vuodesta 1984 lähtien. Omnille on tehty kevyet kasvojen kohotukset vuosina 1998 ja 2005, mutta auto on pääosin samanlainen kuin 30 vuotta sitten.

Maruti-Suzuki on Intian suosituin automerkki, jonka omistaa Intian valtio ja japanilainen Suzuki. Monet Marutin malleista perustuvat johonkin Suzukin vanhempaan malliin.

Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Maruti möi 36 655 uutta Maruti Omnia. Autolle löytyy mallisivusto Marutin kotisivuilta sekä pieni konfiguraattori, josta pakettiautolle saa valita yhden neljästä värivaihtoehdosta.

Intian myydyin auto tällä hetkellä on sekin Marutin valmistama Alto, joka perustuu viidennen sukupolven Suzuki Altoon. Autoa valmistettiin Suzukina 1998–2004.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 21.7.2014