Apu

Mall of Tripla avasi ovensa – lempinimi syntyi jo

Mall of Tripla avasi ovensa – lempinimi syntyi jo
Liikkeiden määrällä mitattuna Suomen suurimman kauppakeskuksen avajaiset toivat valoa ja ääntä lokakuiseen harmauteen. Viihdekeskukseksi luokiteltava kauppakeskus on kuitenkin vasta ensimmäinen askel koko alueen kehittämisessä.

Suomen suurin kauppakeskus Mall of Tripla avasi ovensa 17. lokakuuta karnevaalitunnelmissa. Pääovella klo 9.00 tapahtunut punaisen nauhan leikkaaminen keräsi paikalle kaikki valtakunnan päämediat sekä runsaasti yleisöä. Avajaistunnelmia välitettiin katsojille Ylen suorassa lähetyksessä.

Ovien avaamisen jälkeen kauppakeskus täyttyi nopeasti ihmisistä. Vantaalainen Hanna Savolainen piti ensinäkemältä kauppakeskuksen ilmettä freesinä ja tähän maailmaan sopivana. Etukäteen runsaasti keskustelua herättänyt kauppakeskuksen nimeäminen Mall of Triplaksi ei herättänyt Savolaisessa tunteita. Kauppakeskukselle on jo lempinimi valmiina.

– Eiköhän tätä tulla vastaisuudessa kutsumaan Triplaksi ilman sen kummempia lisänimiä, hän naurahtaa.

Vaikka Savolainen asuu Vantaalla hän uskoo vierailevansa Triplassa myös jatkossa. Junayhteyden ansiosta kauppakeskus tulee olemaan helposti saavutettavissa.

Arja ja Markku Astor tulivat Mall of Triplan avajaisiin sattumalta

Ohikulkumatkallaan uutuuttaan hohtavaan kauppakeskukseen vaimonsa kanssa osunut Markku Astor ei lämmennyt ostoskeskuksen kansainväliselle nimelle.

– Oudoltahan se tuntuu, ja olisi kaivannut vähän enemmän perusteluja, sanoo Astor.

Arja Astor taas suhtautuu nimiasiaan neutraalisti, eikä usko että nimi vääntyy kansan suussa Triplaa kummemmaksi.

Korsossa asuvat Astorit totesivat ensivaikutelman olevan viihtyisä ja vilkas, mutta eivät tule todennäköisesti asioimaan Triplassa säännöllisesti.

Helsinkiläinen Fuang pitää Mall of Triplan selkeydestä

Kalliossa asuva Fuang taas toivottaa Triplan tervetulleeksi. Hän on kaivannut lähistölle suurempia päivittäistavarakauppoja, joita aiemmin Kalasatamaan avattu kauppakeskus Redi ei tarjonnut.

Fuangin mukaan myös uutisointi Redin sokkeloisuudesta ja vaikeuksista on ehkä vaikuttanut hänen halukkuuteensa asioida kauppakeskuksessa.

Triplaa Fuang pitää modernina ja selkeänä paikkana, jolle sopii hyvin myös sille annettu nimi. Myös hän uskoo kauppakeskusta kutsuttavan kansan suussa Triplaksi.

Mall of Tripla

17.10. avatussa kauppakeskus Mall of Triplassa tulee olemaan omistajan mukaan 250 liikettä. Liikkeistä on vuokrattu avajaisten alkaessa 90 prosenttia.

Mall of Tripla on osa koko Pasilan kehittämisprojektia. Helsingin kaupungin mukaan alueen asukasmäärä tulee kolminkertaistumaan 30 000 asukkaaseen vuoteen 2040 mennessä.

Uusien toimistojen ja liiketilojen rakentamisen myötä Pasilassa tulee sijaitsemaan noin 50 000 ihmisen työpaikat. Työpaikkoja ja liiketiloja rakennetaan kaikille Pasilan alueille.

Kauppakeskuksen rakentamisen yhteydessä uusittiin myös Pasilan juna-asema, jonka kautta ennustetaan kulkevan pian yli 47 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Julkaistu: 17.10.2019
2 kommenttia