Makian Jesse Hyvärin suosikkipuodit
Matkailu
Makian Jesse Hyvärin suosikkipuodit
Mistä kannattaa shopata miesten muotia? Makian perustajan, vaatesuunnittelija Jesse Hyvärin suosikkipuodit maailmalla.
22.12.2014
 |
Mondo

Mistä kannattaa ostaa miesten muotia, Makian vaatesuunnittelija Jesse Hyväri?

Jesse Hyväri oli mukana perustamassa Makia Clothingia kavereidensa kanssa 2000-luvun alussa. Merkki valmistaa vapaa-ajan vaatteita miehille. Tässä Hyvärin suosikkipuodit maailmalla.

Lontoo, Iso-Britannia En tykkää lorvia kaupoissa. Absolute Vintagen lippulaivaliikkeessä (15 Hanbury St) tavarat ovat selkeästi esillä ja ne on helppo katsoa nopeasti läpi. Lähistöllä on muitakin hyviä vintagevaatekauppoja. Present Londonin (140 Shoreditch High St) kaltaisissa kaupoissa käyn inspiraation vuoksi. Yleensä en osta mitään, sillä tavarat ovat kalliita. Vaatteita on vähän, ja ne on valittu tarkkaan: hillittyä mutta ajanmukaista. Kaupassa on myös paljon pientä sälää, kuten toimistotarvikkeita.

Istanbul, Turkki İnceçizgi (Caferağa Mh) on isohko kalastusliike, jossa myydään myös vaatteita, kuten ruotsalaisen Grundénsin sadevaatteita. Viimeksi ostin oranssit turkkilaiset kumpparit. Kapalı Carşın basaarialueella on tuhansia putiikkeja. Alueelle kannattaa mennä arkena ja varata pari tuntia. Etsin aina armeijavaatteita ja hienoja turkkilaisia pyyhkeitä myyvät kojut.

Oslo, Norja Hunting Lodge (Markveien 58) on pieni putiikki, jonka vaatetarjonta on valittu hyvällä maulla. Tarjolla on toisinaan Makiankin tuotteita. Myynnissä on myös pientä käyttötavaraa. Ostin täältä Bookmanin pienet ledvalot.

Sauvo, Suomi Alles Gute Vintage (Järvenkylän­tie 844) sijaitsee hieman syrjässä peltojen keskellä. Vanhaan latoon rakennettu kauppa on tupattu täyteen miesten nahkatakkeja, pukuja ja kenkiä, ja kaikki on sotkuisella tavalla kotoisaa. Tavaraa on huonekaluista prätkiin. 

Kommentoi »