Mondo

Madridin mercadot

Madridin mercadot
Espanjan pääkaupungin tunnelmallisimmat ruokapaikat löytyvät kauppahalleista. Valitsimme viisi käymisen arvoista mercadoa.
Julkaistu: 11.11.2018

Keskeinen sijainti:

Mercado de San Miguel

Teräksestä ja lasista rakennettu kauppahalli avattiin kunnostettuna kymmenisen vuotta sitten. Se sijaitsee aivan kaupungin keskusaukion Plaza Mayorin takana ja osuu takuulla Madridissa vierailevan kulkureitille. Kauppahalli on aina pakattu täyteen ihmisiä, ja vitriinit notkuvat herkkuja. Annokset ovat tapaskokoisia, joten kannattaa kokeilla usean kojun ruokia, kuten pientilojen juustoja, täytettyjä oliiveja ja ostereita valkoviinin kanssa. Hallissa on myös muodikas sherrybaari.

Kattavasti Espanjan herkkuja:

Mercado de San Anton

Chuecassa sijaitsevan kauppahallin toinen kerros on pyhitetty ruokakojuille, joista löytyy espanjalaista ruokaa pinchoista salmorejoon, joka on gazpachon tyylinen tomaattikeitto. Kanarian saarten ruuista on tarjolla herkullisia arepoja eli lihalla ja juustolla täytettyjä maissileipiä. Kolmannessa kerroksessa on ravintola ja terassi, jonka ginivalikoima tekee vaikutuksen.

Eksoottisia ruokia:

Mercado de San Ildefonso

Monet piipahtavat töiden jälkeen yksille tähän sympaattiseen, kolmikerroksiseen mercadoon. Illemmalla paikka on jo täysi. Mercado de San Ildefonsossa myydään perinteisten espanjalaisten ruokien lisäksi eksoottisempia herkkuja Filippiineiltä ja Koreasta.

Entiseen elokuvateatteriin rakennettu Platea Madrid tarjoaa hulppeat puitteet ruokailulle.

Prameimmat tilat:

Platea Madrid

Entinen elokuvateatteri on muutettu 6 000 neliömetrin ruokakeitaaksi. Tarjolla on niin perinteisiä espanjalaisia tapaksia, kansainvälistä ruokaa kuin yllättävän maltillisesti hinnoiteltua fine diningiakin. Musiikista vastaavat dj:t, joita kuunnellessa voi siemailla cocktaileja loputtomalta vaikuttavalta listalta.

Paikallistunnelmaa:

Mercado de Barceló

Monet madridilaiset käyvät ostamassa elintarvikkeensa täältä, ja hallissa on paikallisempi tunnelma kuin muissa mercadoissa. Ravintoloita ei ole paljon, mutta niissä on hyvin valinnanvaraa. Kannattaa myös poiketa ylimmän kerroksen terassilla drinkillä.

Kommentoi »