Apu

Maarit Leso-Glocer seuraa kotonaan Manhattanilla myrskyn etenemistä

Maarit Leso-Glocer seuraa kotonaan Manhattanilla myrskyn etenemistä
– En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa, Leso-Glocer sanoo.
Julkaistu: 30.10.2012

Kuolonuhreja, sähkökatkoksia, tulipaloja, tuhoutuneita rakennuksia, tulvivia ja autioita katuja. Tämä on tiedotusvälineiden välittämä maisema New Yorkin Lower Manhattanilla.

Reutersin entisen pääjohtajan Tom Glocerin vaimo ja 1976 Miss Suomi – perintöprinsessa Maarit Leso-Glocer on asunut New Yorkissa jo pitkään, mutta vastaavanlaisen hirmumyrskyn puristukseen hän ei ole aiemmin joutunut.

– Luonnonvoimille ei voi mitään, mutta kyllä tässä on tullut tuijoteltua näitä valtavia myrskynpuuskia. En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa, Leso-Glocer luonnehtii Avulle Manhattanilta.

Leso-Glocerilla ei ole välitöntä syytä huoleen. Hän asuu perheineen Upper East Sidella 17. kerroksessa vankkarakenteisessa rakennuksessa. Monet Manhattanilla eivät ole yhtä onnekkaita.

– Asumme onneksemme jämäkässä rakennuksessa. Jotkut Suomessa ovat ajatelleet, että ihmiset jotka asuvat korkealla, olisivat vaarassa, mutta se on nimenomaan päinvastoin. Suurempi vaara on tulvien vuoksi tietysti maan tasalla.

– Ikkunamme osoittavat keskuspuiston yli länteen. Myrsky on tullut enemmän idästä, joten ehkä siksi olemme olleet paremmin suojassa.

Leso-Glocer tietää, että arki Manhattanilla ei tule palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen välittömästi.

– Tulvavesi on edelleen rannikolla ja se tulee aiheuttamaan ongelmia rakennusten kellaritiloissa ja metrotunneleissa. Julkisen liikenteen kanssa on odotettavissa vaikeuksia. Monet tiet tulevat olemaan poikki, Leso–Glocer sanoo.

Teksti: Samuel Savolainen

Kommentoi »