Maarit Leso-Glocer seuraa kotonaan Manhattanilla myrskyn etenemistä
Puheenaiheet
Maarit Leso-Glocer seuraa kotonaan Manhattanilla myrskyn etenemistä
– En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa, Leso-Glocer sanoo.
Julkaistu 30.10.2012
Apu

Kuolonuhreja, sähkökatkoksia, tulipaloja, tuhoutuneita rakennuksia, tulvivia ja autioita katuja. Tämä on tiedotusvälineiden välittämä maisema New Yorkin Lower Manhattanilla.

Reutersin entisen pääjohtajan Tom Glocerin vaimo ja 1976 Miss Suomi – perintöprinsessa Maarit Leso-Glocer on asunut New Yorkissa jo pitkään, mutta vastaavanlaisen hirmumyrskyn puristukseen hän ei ole aiemmin joutunut.

– Luonnonvoimille ei voi mitään, mutta kyllä tässä on tullut tuijoteltua näitä valtavia myrskynpuuskia. En ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa, Leso-Glocer luonnehtii Avulle Manhattanilta.

Leso-Glocerilla ei ole välitöntä syytä huoleen. Hän asuu perheineen Upper East Sidella 17. kerroksessa vankkarakenteisessa rakennuksessa. Monet Manhattanilla eivät ole yhtä onnekkaita.

– Asumme onneksemme jämäkässä rakennuksessa. Jotkut Suomessa ovat ajatelleet, että ihmiset jotka asuvat korkealla, olisivat vaarassa, mutta se on nimenomaan päinvastoin. Suurempi vaara on tulvien vuoksi tietysti maan tasalla.

– Ikkunamme osoittavat keskuspuiston yli länteen. Myrsky on tullut enemmän idästä, joten ehkä siksi olemme olleet paremmin suojassa.

Leso-Glocer tietää, että arki Manhattanilla ei tule palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen välittömästi.

– Tulvavesi on edelleen rannikolla ja se tulee aiheuttamaan ongelmia rakennusten kellaritiloissa ja metrotunneleissa. Julkisen liikenteen kanssa on odotettavissa vaikeuksia. Monet tiet tulevat olemaan poikki, Leso–Glocer sanoo.

Teksti: Samuel Savolainen

Kommentoi »