Mondo

Maailman turvallisimmat lentoyhtiöt

Maailman turvallisimmat lentoyhtiöt

Ja turvallisin lentoyhtiö on... Lentoturvallisuuteen erikoistunut AirlineRatings.com-sivusto julkaisee vuosittain listan maailman turvallisimmista lentoyhtiöistä.
Teksti Mondon toimitus
Kuvat Qantas
Mainos

Lentoturvallisuuteen erikoistunut AirlineRatings.com-sivusto julkaisee vuosittain listan maailman turvallisimmista lentoyhtiöistä. Listaa varten se arvioi yli neljäsataa lentoyhtiötä eri puolilla maailmaa. Sijoitukseen vaikuttavat muun muassa onnettomuustilastot, kansallisten ja kansainvälisten viranomaisten raportit sekä lentoturvallisuussertifikaatit. Lentoyhtiöt pisteytetään tähdillä, joita voi parhaimmillaan saada seitsemän. Listan kärjessä on kolmatta vuotta peräkkäin australialainen Qantas. Myös Finnair kuuluu kahdenkymmenen turvallisimman lentoyhtiön joukkoon.

Qantasin lisäksi täydet seitsemän tähteä saivat (aakkosjärjestyksessä)

Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airlines
American Airlines
Cathay Pacific Airways
Emirates
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
SAS
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic
Virgin Australia

Entä listan häntäpää? Kymmenen lentoyhtiötä sai arviossa vain yhden tähden, ja ne löytyvät Indonesiasta, Nepalista ja Surinamista. Nämä ovat Batik Air, Blue Wing Airlines, Citilink, Kalstar, Lion Air, Sriwijaya Air, TransNusa, Trigana Air Service, Wings Air, and Xpress Air.

Lisätietoa AirlineRatings.com 

Julkaistu: 12.1.2016