Tuulilasi

Maailman pisin koeajo: osa 3 – ei suunnitelmia


Moni on ehtinyt jo kysymään, miten olen valmistautunut matkaan. Motto on selvä: soitellen sotaan, mutta maalaisjärki mukaan.
Kuvat Kuvakaappaus / Google Maps

Vanha viisaus sanoo: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hyvin suunnitellussa matkassa on vain se huono puoli, että valmiin matkasuunnitelman toteuttaminen ummistaa usein silmät suunnitelman ulkopuolelta eteen avautuville seikkailumahdollisuuksille.

Siksi emme tee matkalle – saapumista Chennaihin lukuun ottamatta – yhtään hotellivarausta. Yövymme siis sellaisissa majapaikoissa, mitä eteen tulee. Yösijojen kirjo tulee olemaan varmasti huikea.

En ole myöskään opiskellut karttoja turhan tarkaan tai katsonut Google Earthistä, millaista tiestöä matkalle on luvassa. Yllätykset, niin mukavat kuin myös vähemmän mukavat, ovat onnistuneen reissun suola.

Totta kai turvallisuus on matkan teon aikana etusijalla, eli hölmöilemään emme rupea. Tätä silmällä pitäen rokotukset ja vakuutukset ovat tietysti kunnossa. Matkaan lähdetään myös vanhaa suomalaista kestävyysjuoksuperiaatetta noudattaen; juostaan rauhallisesti ja loppua kohti kiristäen.

Otan toki mielellään ehdotuksia ja vinkkejä vastaan, jos sellaisia tätä sivustoa seuraavilta sellaisia löytyy. Avaan myös jossain vaiheessa lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa niin reittiin kuin tekemisiimmekin. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Julkaistu: 19.8.2014