Luontoilua Lontoossa
Matkailu
Luontoilua Lontoossa
Kaupunkiluonnossa seikkailusta on tullut muotia varsinkin Lontoossa. Britanniassa julkaistiin äskettäin opaskirja puissa kiipeilemiseen.
25.11.2016
 |
Mondo

Britanniassa julkaistiin äskettäin opaskirja puissa kiipeilemiseen. Oikeasti – suositun The Tree Climbers Guiden teki Jack Cooke, joka kertoo kirjassa kiipeilystään noin 80 puussa Lontoon alueella. Käytännön vinkkejä enemmän kirja sisältää kuitenkin puiden filosofiaa.

Cooke ei ole ainoa, joka kannustaa seikkailemaan kaupunkiluonnossa. Lontoossa on urban birding -kursseja, joilla opetetaan tunnistamaan suurkaupungissa pesiviä lintuja, ja personal trainer Ben Medder pitää "luonnollisen liikunnan" tunteja, joilla roikutaan puista ja möyritään nurmikoilla. Cityluontoilu ei rajoitu trendinä Lontooseen: brittiläinen luonnonsuojelija Henrik Dahle on kiipeillyt puissa yli kymmenessä maassa lasten ja vaikkapa rokkibändin kanssa.

Kaupunkiluonnon nousu sopii tähän aikaan. Puistoja on kaikkialla, niihin pääsee nopeasti, ja niistä saa hyvää oloa monilla liikuntalajeilla tai mindfulness-henkisesti vain olemalla paikallaan. Tärkeintä on, että kaupunkilainen antaa itselleen luvan olla osa luontoa, sanovat alan opastajat. Puistoalueilla on usein kieltoja, mutta niitä ei pidä pelätä liikaa, vain liikkua luontoa kunnioittaen. Toki aikuisen täytyy puuhun kavutessa pitää järki mukana, oppaat muistuttavat: varo märkien puiden liukkautta, varmista oksien kestävyys ja pidä aina kiinni jostakin. 

Kommentoi »