Tuulilasi

Lucidin uuden sähköauton lähtöhinta todella aggressiivinen – alle Tesla Model S:nLucidin uuden sähköauton lähtöhinta todella aggressiivinen – alle Tesla Model S:n

Tuore kalifornialainen sähköautovalmistaja Lucid on julkistanut alustavat hinnat hypetetylle Air-sähköautolleen.
Teksti Max Lange
Kuvat Lucid Motors

Lucid Air on herättänyt aiemmin suurta mielenkiintoa, sillä merkin tuleva luksussähköauto on ollut todella vaikuttava. Faraday Futuren sijaan Lucid Motors ei ole kärsinyt samanlaisista talousongelmista ja Air on prototyyppiasteella vaikuttanut hyvin mietityltä autolta.

Lucid Airille on luvattu teslamaisia suorituskyky- ja toimintamatka-arvoja. Teslan malleja on kritisoitu myös siitä, että ne eivät ole laadultaan sitä, mitä niiden korkea hinta antaa ymmärtää. Lucidin prototyyppi puolestaan on huomattavasti Teslaa hienostuneempi ja yleellisempi.

Ennakkokaavailuiden perusteella Lucid Airin hinnaksi arvailtiin yli 100 000 dollaria. Lucid Motors julkisti tänään auton alustavat hinnat, ja edullisin malli starttaa Yhdysvalloissa vain 60 000 dollarista eli noin 56 500 eurosta, kertoo Electrek. Tämä on siis yllättävän vähän.

Lucidin mukaan 60 000 dollarilla saa sähköautolleen vajaa 400 km toimintamatkaa, yli 400 hevosvoimaa, täysautonomiseen ajamiseen kykenevän laitteiston, sähköpenkit, useita kosketusnäyttöjä, yli 900 litraa tavaratilaa ja valtavat sisätilat. Lisärahalla Airista voi tilata mm. version, jonka toimintamatka on yli 600 km ja hevosvoimia löytyy yli tuhat.

Valitettavasti ensimmäisiä tuotanto-Lucideja joudutaan odottamaan vielä parisen vuotta, sillä merkin uutta tehdasta ei vielä kuukausi sitten ollut edes alettu rakentamaan. Merkin edustajan mukaan ensimmäiset Lucidit ovat valmiina siis aikaisintaan 2019, ja nekin Yhdysvaltoihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.3.2017