Mondo

Lontoo – shoppailuvinkit kaupunkilomalle

Lontoo – shoppailuvinkit kaupunkilomalle
Lontoo on loistava shoppailukaupunki, jos haluat tehdä sekä vintagelöytöjä että hankkia uusinta designia. Valitsimme kuusi kiinnostavaa liikettä, joissa kannattaa pistäytyä seuraavalla reissulla.
Julkaistu: 24.8.2018

Tyylikirppis Traid

Lontoo on second hand -vaatteiden keidas, ja nyt muotipiirien kirpparisuositusten kärjessä on Traid-kauppaketju. Yhdestätoista liikkeestä parhaana pidetään Brixtonissa metroaseman lähellä sijaitsevaa. Osassa muista Traidin liikkeistä on tarjolla muutakin kuin vaatteita. Paidat, mekot ja kengät on laitettu esille siististi, ja valikoimaa on myös miehille. Tuotot menevät kehittyvien maiden ja etenkin naisten tukemiseen. Liikkeissä on joskus tapahtumia, kuten dj-iltoja sekä työpajoja, joissa tehdään käytetyistä vaatteista ja tavaroista uutta.

2 Acre Lane, traid.org.uk

Ajaton Arket

Kun globaali vaatejätti H&M lanseerasi viime syksynä uusimman brändinsä Arketin, minne se avasi ensimmäisen liikkeen? Tietysti Lontoon Regent Streetille. Tarjolla on naisten ja miesten vaatteita sekä kodintavaraa. Mallistojen linjana on hyvin pelkistetty, ajattomalta vaikuttava tyyli. Uusimmat Arket-myymälät ovat avautuneet Covent Gardeniin ja Westfieldin ostoskeskukseen Stradfordiin.

224 Regent Street, 27-29 Long Acre, Westfield Stratford City, Montfichet Road, arket.com

Lontoossa on vielä useita levyliikkeitä, ja niistä tyylikkäimpiä on Dalstonissa sijaitseva pieni Kristina Records.

Vinyylilevyjen apajat

Haussa jazzia, elektroa tai muuta musiikkia? Dalstonin bilekaupunginosassa on pieni Kristina Records -puoti, jonka myyjien asiantuntevia vinkkejä kehutaan. Jos haluat plärätä vinyylilevyjä valikoimiltaan runsaammassa kaupassa, jossa on myös nousevien ja jo tunnettujen artistien livekeikkoja, valitse perinteikäs Rough Trade -myymäläketju. Sen yksi puoti on lännessä Portobello Roadin lähellä, toinen idässä Brick Lanella.

44 Stoke Newington Road, kristinarecords.com, roughtrade.com

Sisustuksen brittiklassikoita

Uusi designkauppa Britain Can Make It myy nimensä mukaisesti brittisuunnittelijoiden kalusteita. Valikoima keskittyy 1950–60-lukujen nyt huippumuodikkaisiin tuoleihin, sohviin ja pikkutavaroihin. Myös nykydesignia on saatavilla hiukan. Hinnat ovat korkeat, mutta niin on laatukin. Esittelytila Elephant and Castlessa, kauppa netissä.

215-216 Elephant and Castle Shopping Centre, britaincanmakeit.com

Pieni Lily Vanilli -kahvila on mainio pysähdyspaikka Columbia Roadin sunnuntaisen kukkatorin aikaan.

Lily Vanillin värikkäät kakut

Columbia Roadin sunnuntainen kukkatori Bethnal Greenissä on Lontoon kivoimpia vanhoja toreja. Kukkien lisäksi kadun kojuista ja puodeista löytyy ruokaa, antiikkia ja kaikenlaista muuta. Yhdistä sunnuntaikävelyyn kahvi- ja kakkuhetki trendiväen suosimassa Lily Vanillissa. Pienen kahvilan värikkäillä leipomuksilla on fanikuntaa myös Instagramissa.

Designkauppa, jossa voi asua

Etsitkö jotakin ainutlaatuista tyylitietoiselle porukalle? Muotibrändi Hostemin tuore aluevalloitus on 33 New Road. Se on tyylikäs asunto, joka on samalla kauppa. 1700-luvun lopulla rakennetun komean talon huoneistossa niin kalusteet, tekstiilit kuin muut tavarat ovat myytävänä. Kaikki 33 New Roadissa on huolella kuratoitua – keittiötarvikkeet ovat Labour and Waitista, ihonhoitotuotteet Haeckelsista, ja kirjat on valinnut King’s Collegessa ansioitunut nuori filosofian tohtori. Whitechapelissa sijaitseva asunto voi majoittaa yhteensä kuusi henkeä; paikkaa ei vuokrata huoneittain. Hinta on 800 euroa/yö, tai neuvottele vuokrauksen keston mukaan. Kauppana 33 New Road on auki muille kuin majoittujille lähinnä erityistilaisuuksissa.

33 New Road, 33newroad.com

Kommentoi »