Apu

Linnan juhlat 2021: Vieraina pandemia-ajan sankareita – Raili Hulkkonen, Jaana Paavilainen ja Jukka Rintala loihtivat ilmaisia juhlalookeja

Linnan juhlat 2021: Vieraina pandemia-ajan sankareita – Raili Hulkkonen, Jaana Paavilainen ja Jukka Rintala loihtivat ilmaisia juhlalookeja
Itsenäisyyspäivän juhlalookin konkarit lupaavat luksusta ensikertalaisille. Luvassa on Raili Hulkkosen tekemä meikki, Jaana Paavilaisen kampaus, Jukka Rintalan tai Klara Kivilahden lainapuku ja samppanjaa ennen juhlia.
Julkaistu: 22.11.2021

Itsenäisyyspäivän vastaanoton kutsuvierailla on mahdollisuus päästä kauneuden ja muodin konkareiden huomaan ennen juhlia Presidentinlinnassa. Maskeeraaja ja meikkitaiteilija Raili Hulkkonen ja kampaaja Jaana Paavilainen lupaavat tarjota kutsuvieraille maksuttoman juhlalookin.

– Sanoin Railille, että mitä jos tekisimme kampauksen ja meikin kutsuvieraille ilmaiseksi. He saisivat todellisen luksuspäivän, kertoo kampaaja Jaana Paavilainen.

Hulkkonen syttyi ideasta ja mukaan hankkeeseen he saivat muotisuunnittelija Jukka Rintalan ja muotiasiantuntija Klara Kivilahden. He ovat luvanneet tarjota juhlavaatteet maksutta lainaan kutsuvieraille. Sponsoreitakin hankkeeseen on jo saatu.

– Meiltä voi varata aikoja. Kannattaa vaan ottaa rohkeasti yhteyttä.

Paavilainen arvioi, että he ehtivät tehdä 30–40 juhlavieraan meikit ja kampauksen.

– Tällä kertaa ei tehdä isoja juhlakampauksia kuten yleensä Linnan juhliin koska kyseessä on cocktail-tilaisuus.

"Tiedämme, että juhliin osallistuminen on iso investointi, kun tehdään kampaus, meikki ja hankitaan juhlapuku ja asusteet. Tarjoamme kutsutuille samppanjaa ja kivaa syötävää. Luvassa on kokonaisvaltainen luksuspäivä."
Jaana Paavilainen

Ehostus, kampaus ja juhlapuvun valinta tapahtuu kokeneiden ammattilaisten avustamana. Esimerkiksi Hulkkonen on meikannut Linnan juhlien kutsuvieraita jo yli 50 vuoden ajan. Kampaaja Paavilaisen kanssa hän on tehnyt yhteistyötä vuosikymmeniä. Kutsuvieraiden yllä on aiempina vuosina nähty monia Jukka Rintalan juhlapukuja.

Paavilainen sanoo, että idean taustalla oli tieto siitä, että monet tämän vuoden juhlien kutsuvieraista, kuten sairaanhoitajat työskentelevät matalapalkka-alalla.

– Tiedämme, että juhliin osallistuminen on iso investointi, kun tehdään kampaus, meikki ja hankitaan juhlapuku ja asusteet.

Hulkkonen ja Paavilainen aikovat tehdä kampauksia ja meikkejä aamusta iltaan. Apuna juhlapäivänä ovat Sanni Pohjalainen ja Lalli Savolainen.

– Tarjoamme kutsutuille samppanjaa ja kivaa syötävää. Luvassa on kokonaisvaltainen luksuspäivä.

Jukka Rintala.

Poikkeusajan juhlissa valtaosa kutsuvieraista ensikertalaisia

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle maanantaina 6. joulukuuta on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi koronapandemian aikana.

Kutsuttujen joukossa on myös vapaaehtoistyöntekijöitä sekä vieraita, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia.

Tilaisuuteen on kutsuttu kaikkiaan noin 200 vierasta ja kokonaismäärään kuuluvat myös puolisot. Valtaosa vieraista on ensikertalaisia Linnan juhlissa. Määrä on huomattavasti tavallista kutsuvierasmäärää pienempi. Perinteisesti Presidentinlinnassa on itsenäisyyspäivän kunniaksi kokoontunut noin kaksituhatta kutsuvierasta.

Illan pukukoodi on poikkeuksellisesti tumma puku kunniamerkein. Linnan juhlien pukukoodi on yleensä juhlapuku.

Yle näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumia ja presidenttiparin itsenäisyyspäivän haastattelun suorana lähetyksenä Yle TV1:llä. Sotaveteraaneille ja lotille, jotka ovat perinteisesti olleet juhlien kunniavieraita, järjestetään oma tilaisuutensa Presidentin linnassa.

Myös vuonna 2020 Linnan juhlia vietettiin poikkeusjärjestelyin. Muutokset tämän vuoden juhlien järjestämisessä ovat edelleen mahdollisia.

#Linnanjuhlahaaste – Näin kaikki alkoi

Meikkaaja Laura Andersson sai idean kuultuaan presidentti Niinistön kutsuvan terveydenhuoltoalan ammattilaisia juhliin. Viime viikon perjantaina hän haastoi kaikki meikkarit ja kampaajat tekemään jollekin kutsun saaneelle juhlameikin ja kampauksen juhliin. Idean ytimenä oli osoittaa kiitollisuutta heille, jotka ovat tänä poikkeusaikana tehneet valtavimman työn.

Lauran haaste lähti leviämään sosiaalisessa mediassa ja hänen LinkedIn-postauksellaan on yli 120 000 näyttöä. Somessa haasteelle on luotu aihetunniste #linnanjuhlahaaste.

Avun saamien tietojen mukaan haasteesta on tähän mennessä ottanut kopin nelisenkymmentä kauneuden ammattilaista.

Täydennys juttuun lisätty 24.11. klo 11:15

Kommentoi »