Lily Collins tekee Muumi-podcastia ja viihtyy Suomessa – ”Olemme aloittaneet puolisoni kanssa Tove Jansson -kokoelman, johon keräämme hänen taidettaan ja henkilökohtaisia kirjeitä”
Muumit
Lily Collins tekee Muumi-podcastia ja viihtyy Suomessa – ”Olemme aloittaneet puolisoni kanssa Tove Jansson -kokoelman, johon keräämme hänen taidettaan ja henkilökohtaisia kirjeitä”
Hittisarja Emily in Paris teki näyttelijä Lily Collinsista maailmantähden. Nyt Suomessa toivotaan, että Collinsin karisma nostaisi Muumit entistä kovempaan liitoon.

Emily in Paris -tähti Lily Collins, muusikko Phil Collinsin tytär, on kesäkuun aikana tehnyt monta Instagram-julkaisua Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta. Tämän lisäksi hän juontaa Muumi-podcastia The Moomin Phenomenon yhdessä Jennifer Saundersin kanssa.

Nyt kun Tove Janssonin Kesäkirjasta tehtävän elokuvan kuvaukset ovat käynnissä ja kohta ilmestyy seuraava kausi Emily in Parisia, on täydellinen aika kerrata Lily Collinsin yhteistä historiaa Suomen ja Skandinavian kanssa!

Muumit mukana lapsesta saakka

Muumi-podcastin esittelytekstissä Collins kertoo, että hän tutustui Muumeihin ensi kertaa lapsena, kasvaessaan Englannin maaseudulla. Hän rakastui Tove Janssonin tapaan kertoa tarinoita luonnon arvostuksesta, seikkailun etsimisestä ja tasa-arvosta. Collins kertoo lukevansa tarinoita uudelleen ja uudelleen.

– Olemme aloittaneet puolisoni Charlie McDowellin kanssa Tove Jansson -kokoelman, johon keräämme hänen taidettaan ja henkilökohtaisia kirjeitä, Lily kertoo podcastin sivuilla.

Tänä vuonna Collins alkoi tuottaa Muumi-podcastia Todella upeeta -sarjasta tunnetun näyttelijä Jennifer Saundersin kanssa. Jaksoissa he keskustelevat Muumeihin liittyvistä teemoista.

Helsingissä tai Suomenlahden rannoilla kulkiessaan saattaa siis kohdata Lily Collinsin!

Podcastin ensimmäisessä jaksossa Collins paljastaa rakastuneensa luontoon juuri Muumikirjojen kautta. Rakkaus Muumeja kohtaan myös yhdistää häntä ja McDowellia. Collins itse paljastaa samastuvansa Pikku Myyhyn, kun taas hänen miehensä tuntee sielunrakkautta Nuuskamuikkuseen.

Rakkaus pohjolaa kohtaan

Pohjoismaista ja etenkin Skandinaviasta Collins innostui muutama vuosi sitten häämatkallaan, jonka hän vietti miehensä kanssa kokonaan seikkailemalla muun muassa Tanskassa. Tämän jälkeen pariskunta on palannut Skandinaviaan yhä uudestaan. Tämän vuoden juhannuksen he viettivät Ruotsissa!

Collins on myös ostanut miehensä kanssa Tanskasta talon Kööpenhaminan hienostokaupunginosasta Østerbrosta. Yli kaksi miljoonaa euroa maksanut talo on englantilaistyylinen ja siinä on viisi huonetta. Talon pinta-ala on 135 neliömetriä. Sen entinen omistaja on elokuvaohjaaja Pernille Fischer Christensen, joka tunnetaan esimerkiksi ”Becoming Astrid” elokuvasta.

Heinäkuussa Suomessa

Viimeaikaisille vierailuilleen Suomessa Collinsilla on aivan erityinen syy: hänen miehensä ohjaa Tove Janssonin Kesäkirjasta tehtävän elokuvan, jossa näyttelee esimerkiksi Glenn Close. Elokuva kuvataan Itäisen Suomenlahden rannikoilla, muun muassa Porvoon ja Espoon saaristoissa.

Lily Collins ja Charlie McDowell Tanskassa kesällä 2022.

Collins ja McDowell myös tuottavat elokuvaa tuotantoyhtiönsä Case Study Films kautta. Yhtiössä on mukana myös indie-tuottaja Alex Orlowsky.

Helsingissä tai Suomenlahden rannoilla kulkiessaan saattaa siis kohdata Lily Collinsin! Kuten hänen Instagram-postauksessaan luki: ”Meet me where the wildflowers are”.

Kommentoi »