Tuulilasi

Lexus harkitsee suorituskykyisen F-brändinsä sähköistämistäLexus harkitsee suorituskykyisen F-brändinsä sähköistämistä

Lexuksen pääjohtaja Yoshihiro Sawa kertoo yhtiön harkitsevan vakavasti suorituskykyisimpien autojensa Lexus F -brändin sähköistämistä.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Lexus

Vaikka niin kävisikin, myös polttomoottoriautot pysyvät mallistossa.

”Meidän on pystyttävä luomaan suurempi emotionaalinen side asiakkaidemme kanssa haastaaksemme saksalaiset luksusbrändit. F-brändimme näyttelee tässä suurta osaa”, Sawa kertoo.

F-malleja ovat tällä hetkellä IS F, RC F ja GS F, kaikissa on V8-polttomoottori.

”Lähivuosina meidän on omaksuttava myös uudet voimalinjaratkaisut, esimerkiksi F GT voisi olla hyvinkin varustettu hybrid F -voimalinjalla. Siinä pitää olla paljon tehoja, sekä kuljettajalla aivan omanlaisensa ajotuntuma. Emme halua jämähtää V8-, V10- tai tuplaturbomoottoreihin. Ne ovat meille tärkeitä, mutta on pystyttävä samalla katsomaan myös tulevaisuuteen.”

Sawan mukaan sähköistymisen suhteen ollaan tällä hetkellä muutosvaiheessa.

”Juuri nyt sähköautot ovat ihmisten mielestä trendikkäitä, mutta entä kolmen vuoden kuluttua? Ihmiset pitävät edelleen hyvin paljon polttomoottoriautojen äänestä ja dynaamisuudesta. Siksi mekään emme halua, emmekä voi hirttäytyä vain yhteen ratkaisuun.”

“Jos ajatellaan puhtaasti täyssähköautoa, niin mallistomme pieni UX SUV voisi tulevaisuudessa hyvinkin olla sellainen. Mutta sähköversio olisi vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. “

Sawa myöntää, että asia on Toyotan ja Lexuksen vahvassa harkinnassa.

”Akio Toyoda (Toyotan pääjohtaja) haluaa tarjota liikkumisen vapautta kaikille ja kaikkialla. Ei vain kaupungeissa vaan myös vaikkapa viidakossa ja autiomaassa. Tarkastelemme sähköautoa vaihtoehtona, mutta samalla tavalla hybridejä, lataushybridejä, vetyautoja ja polttomoottoriautoja. Jos ja kun sähköauton teemme, sen pitää olla todellista luksusta, sillä sitä asiakkaamme haluavat ja odottavat meiltä”, Sawa sanoi.

Julkaistu: 16.7.2018