Lentokonekuukkeli
Puheenaiheet
Lentokonekuukkeli
Euroopan ilmatilassa on tehty kevään ensimmäiset havainnot.
Julkaistu 5.3.2012
Apu

Hiihtolomien aikaan Keski-Eurooppaan suuntaavilla lennoilla on havaittu lentokonekuukkelikannan nousua. Lajiin kuuluvat hakevat nousua jo Helsinki-Vantaan ravitsemusliikkeistä, jotta itse lento sujuu sitten ilmavammassa olotilassa.

Lentokonekuukkeli malttaa juuri ja juuri istua paikoillaan koneen nousukiidon ajan, mutta kun turvavyökyltin valo sammuu, singahtaa se käytävälle etsimään lajitovereitaan. Katse- ja puhekontaktin saatuaan lentokonekuukkeli ei enää havaitse muiden matkustajien merkitseviä katseita, vaan nojailee huolettoman oloisesti istuinten selkänojiin ja esittelee alppimaastossa muotoiltua takamustaan käytäväpaikkalaisten kasvojen edessä.

Varsinkin urospuoliset lentokonekuukkelit eivät mielellään luovuta jo vallattua seurustelupaikkaansa edes siinä vaiheessa, kun lentoemännät yrittävät tehdä työtään ja päästä kärryn kera käytävällä eteenpäin. Koska lentoemännät häiritsevät lentokonekuukkelin matkantekoa, välttelee se lajilleen tyypillisesti kaikin keinoin katsekontaktia henkilökunnan kanssa.

Kun lentokonekuukkelin seura ei enää kiinnostaa ketään ja sen ympärille on laskeutunut kiusaantunut hiljaisuus, saattaa pyrähtelijä hakeutua paikalleen muiden siivekkäiden seuraan. Jos vierustoverit ovat jo alkaneet mykkäkoulun, lukevat kirjaa tai yrittävät vaikka nukkua, löytyy pelastus puhelimesta tai tabletista: loppumatka sujuu lentokonekuukkelilla rattoisasti, kun suosittua suomalaista lintupeliä pelaa äänet päällä.

Kommentoi »