Tuulilasi

Lentokentällä avattiin uusi palvelu – "suosio ylittänyt odotukset"


Finavia on avannut verkkopalvelun, jonka kautta matkustaja voi varata parkkipaikan lentoaseman pysäköintialueilta.
Kuvat Finavia

Kyseessä on Finavian ensimmäinen verkkomaksamispalvelu, jossa asiakas saa sähköisesti palvelua varauksesta aina maksamiseen asti verkkopankin kautta tai luottokortilla.

"Pysäköinnin varausjärjestelmä liittyy Finavian digitaalisten palveluiden strategiaan ja uudistuneen verkkopalvelumme kehittämiseen", kertoo lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Palvelulla halutaan helpottaa matkalle lähtöä. Sen sijaan että matkustaja pohtisi parkkipaikan valintaa vasta lentokentälle saavuttuaan, hän voi nyt halutessaan ennakkoon varmistaa sopivan pysäköintipaikan.

Haapasaari kannustaa esimerkiksi lomamatkustajia hyödyntämään Finavian uutta verkkokauppaa. Verkkosivuilta voi varata parkkipaikan Helsinki-Vantaalta ennen lähtöä myös lomasesonkeina, jolloin paikat ovat kysyttyjä.

Ennakkovaraus on ollut mahdollista toukokuusta lähtien. Jo ensimmäiset neljä kuukautta ovat osoittaneet, että palvelu on tarpeellinen ja haluttu.

"Kesän aikana olemme saaneet matkustajilta useita kymmeniä varauksia päivässä. Palvelun suosio on jo käynnistysvaiheessa ylittänyt odotuksemme", Haapasaari sanoo.

Kuten Finavian verkkosivut, myös pysäköinnin online-varausjärjestelmä https://pysakointi.helsinki-vantaa.fi  toimii responsiivisisesti. Palvelu on näin käytettävissä paitsi pöytätietokoneilla myös tableteilla ja älypuhelimilla.

Varausjärjestelmässä on mukana kaikkiaan 7 000 pysäköintipaikkaa lentoaseman 10 000 asiakaspaikasta. Paikkoja voi varata alueilta P1, P3 ja P4a ja P4b.

Finavia aikoo tuoda lisää palveluja verkkoon lähiaikoina. Tällaisia ovat esimerkiksi lentoesteiden pystyttämiseen liittyvien lausuntopyyntöjen sekä ilmailuharrastajien kausikorttien tilaus- ja maksupalvelut.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 18.8.2014