Tuulilasi

Lehti: Omituinen riita – autoilija joutui maksamaan omasta parkkiruudusta yksityiselle pysäköintifirmalle 9000 euroa

Lehti: Omituinen riita – autoilija joutui maksamaan omasta parkkiruudusta yksityiselle pysäköintifirmalle 9000 euroa
Keski-Uusimaa-lehti kertoo omituisesta jupakasta taloyhtiön asukkaan ja ParkkiPate-nimisen yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen välillä.
Julkaistu: 9.10.2017

Asukas oli asunut kaupungin vuokratalossa pitkään ja vuokrannut myös parkkipaikan itselleen. Paikka oli merkitty ”varattu”-kyltillä. Hän ei suostunut käyttämään ParkkiPaten tarjoamaa pysäköintitunnusta, joten yritys alkoi kirjoittaa asukkaalle pysäköintivirhemaksuja.

Riitaa syntyi myös siitä, että valvontayrityksen mukaan asukas ei ollut reklamoinut heitä valvontamaksuista. Asukas kiisti tämän, ja kertoi, että lopetti reklamoinnin, koska niihin ei reagoitu lainkaan. Hänen mukaansa valvontamaksuja tuli pahimmillaan satakunta muutamassa kuukaudessa.

Asiaa puitiin käräjäoikeudessa, joka päätti, että keravalainen asukas joutuu maksamaan ParkkiPatelle lähes 9 000 euroa. Summa sisältää muun muassa maksamattomia valvontamaksuja viivästyskorkoineen sekä noin 6 700 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden mielestä vastaaja oli täyttänyt reklamaatiovelvoitteen, mutta ratkaisevaa oli se, oliko pysäköintiehdot merkitty niin kattavasti, että niiden on katsottava tulleen pysäköijää sitoviksi sopimusehdoiksi hänen ajaessaan pysäköintipaikalle. Oikeuden mukaan vastaajan olisi pitänyt olla tietoinen ehdoista, koska parkkialueella oli useita ehtotauluja. Asukkaalla olisi myös oikeuden päätöksen mukaan ollut mahdollisuus muuttaa menettelyään ja välttyä maksuilta, joten se ratkaisi asian ParkkiPaten eduksi.

Voit lukea Keski-Uusimaan alkuperäisen jutun tästä linkistä.

Kommentoi »