Laulut koskettavat naisten musikaalissa
Kulttuuri
Laulut koskettavat naisten musikaalissa
Kun Mikael Saaren kesärenki Olavi puhkeaa laulamaan rakkaudesta, suomifilmin kulissit eivät haittaa enää lainkaan.
24.2.2017

Jennie Von Storbackan ja Mikael Saaren duetossa on tunnetta.

Huonot uutiset ensin. Espoon Kaupunginteatterin uutuusmusikaali Äidinmaa ammentaa lähes puhkikuluneesta kuvastosta: Kun näyttämöllä nähdään vahvoja mutta sisältä rikkinäisiä naisia, lehtolapsia, uhrautuvia äitejä ja viinaan meneviä tai muuten vain heikkoja miehiä, väkisinkin tuntuu, että tämä tarina on nähty jo monessa kesäteatterissa. Eikä tunnetta hälvennä se, että draamaa nostatetaan lähinnä väärinkäsitysten ja piilotettujen kirjeiden voimalla.

Sitten hyvät uutiset: vaikka musikaalin kohtaukset tuntuvat toisinaan irrallisilta, näyttelijöiden taito herättää ne eloon.

Pirkko Mannola on lämmin sivuroolissaan vanhana Annina, ja Jennie Von Storbacka on herkkä ja ehdoton nuori Anni. Kun Mikael Saaren kesärenki Olavi puhkeaa laulamaan rakkaudesta, suomifilmin kulissit eivät haittaa enää lainkaan.

Esa Niemisen ja Niklas Rosströmin säveltämät laulut ovatkin musikaalin parasta antia. Niistä tunteellisimmat vetävät vertoja minkä tahansa Disney-elokuvan musiikille. Eikä hyvistä laulajista tule tässä esityksessä pulaa. Annin äitiä näyttelevä Laura Voutilainen päättää molemmat näytökset huikaisevan taidokkailla tulkinnoillaan.

Äidinmaa Espoon Kaupunginteatterissa. Arvio löytyy Eevan numerosta 3/2017.

Kommentoi »