Laulaja Antti Ketonen suree Elli-koiraansa: "Sytytän jouluna sille kynttilän" – suloinen kuvakooste
Puheenaiheet
Laulaja Antti Ketonen suree Elli-koiraansa: "Sytytän jouluna sille kynttilän" – suloinen kuvakooste
Neljänsuora-yhtyeestä tuttu laulaja Antti Ketonen sanoo bichon frisé -rotuisen Ellin olleen hänen paras kaverinsa. Koira menehtyi kuukausi sitten marraskuussa. – Elli oli kuin perheenjäsen. Ihan hirveältä tuntuu.
1Kommenttia
Julkaistu 13.12.2021
Apu

Laulaja Antti Ketosen helsinkiläisessä tapas- ja viinibaari La Taperíassa vierailleet ovat epäilemättä huomanneet kaapiston oveen liimatun Polaroid-kuvien kokoelman ravintolassa vierailleista koirista.

Antti Ketonen ja Elli-koira kuvattiin suloiseen kuvasarjaan vuonna 2019.

Yksi kuva on erityisen tärkeä. Siinä on Neljänsuora -yhtyeestä tutun Ketosen oma koira, tuolloin 12-vuotias Elli-rouva. Ketonen kertoo Avulle Ellin menehtyneen äskettäin. Bichon frisé -rotuisella Ellillä oli todettu kuukautta aiemmin sydämen vajaatoiminta.

Lääkkeet oli saatu, mutta ne eivät lopulta auttaneet.

Antti Ketonen sanoo Ellin olleen hänen paras kaverinsa. Kotiin tullessa se otti isäntänsä aina iloisena vastaan. Jaksoi kuunnella murheita ja huolia.

– Elli oli kuin perheenjäsen. Ihan hirveältä tuntuu. Sytytän jouluna kynttilän koiralleni Ellille.

Antti Ketonen kertoi menetyksestään myös tuoreeltaan marraskuussa Instagramissa.

Hän kirjoitti:

Elli 5.6.2009-10.11.2021.

Lääkityksestä huolimatta ❤ ei enää jaksanut. Sanat eivätkä kirjoitukset riitä kertomaan tätä ikävää. Olit ihanin.

Antti Ketosen rakkaus Elliä kohtaan on tullut ilmi myös aiemmissa haastatteluissa. Vuonna 2019 Ketonen kertoi esimerkiksi harjaavansa koiransa hampaat joka päivä.

– Vanhemmiten takahampaisiin alkaa kertyä hammaskiveä, jota ahkerakaan harjaus ei pidä kokonaan poissa. Vien häntä ultraäänipuhdistukseen, jossa koiraa ei tarvitse nukuttaa. Olen harkinnut, että hankin kotiin ammattilaislaitteen ja alan puhdistaa Ellin hammaskivet itse, Ketonen kertoi tuolloin.

Kotivinkki-lehden haastattelussa vuonna 2020 Ketonen kertoi oppineensa Elliltä rentoutta.

– Kymmenvuotias bichon frisé -koirani Elli iloitsee aina kun tulen kotiin, ottaa minut avosylin vastaan, kuuntelee murheeni ja ymmärtää. Olemme sohvalla sylikkäin ja ihmettelemme maailman menoa. Elli on paras kaverini. Se pystyy nukahtamaan parissa sekunnissa ja on opettanut rentoutta minullekin.

Ilman Elliä Ketosella ei välttämättä olisi ravintolaakaan. Ketonen tutustui La Taperían toiseen omistajaan, Jaime Yserniin, nelisen vuotta sitten etsiessään puolisonsa kanssa Ellille väliaikaista hoitajaa. Ysern vastasi ilmoitukseen.

Miesten tutustuessa paremmin selvisi, että Ysern oli kotoisin Espanjasta ja piti Helsingin Vanhassa kauppa­hallissa espanjalaista herkkupuotia. Pian puhuttiinkin jo yhteisen ravintolan perustamisesta ja loppu on historiaa.

Onkin enemmän kuin sopivaa, että Ellin muisto elää ravintolan Polaroid-seinällä.

1 kommentti