Lasse Leppäkorpi, Beddit, (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 5/10)
Puheenaiheet
Lasse Leppäkorpi, Beddit, (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 5/10)
Lasse Leppäkorpi, Beddit, (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 5/10) Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.
Julkaistu 17.11.2014
Image

Sykemittarin kanssa nukkuminen sai Lasse Leppäkorven kehittämään unta mittaavaa laitetta.

Lasse Leppäkorpi aloitti mäkihypyllä ja päätyi triathlon-maajoukkueen kautta Beddit-yrityksensä vetäjäksi.

”Yksi triathlon-kausi meni pieleen, kun tuli ylirasitus treenaamisesta. Kesti monta kuukautta palautua. Minun piti nukkua sykepannan kanssa ja seurata, milloin voi taas treenata.”

Urheilun ohella Leppäkorven harrastuksiin oli kuulunut elektroniikka. Hän päätyi opiskelijaksi Teknilliseen korkeakouluun, nykyiseen Aalto-yliopistoon, ja töihin TKK:n sovelletun elektroniikan laitokselle.

”Siellä oli paljon projekteja, jotka liittyivät lääketieteelliseen teknologiaan. Kiinnostuin erityisesti ballistokardiografiasta. Muistin kokemukseni sykemittarin kanssa nukkumisesta ja tajusin, että tämä mahdollisti vastaavan mittauksen ilman päällä pidettäviä antureita.”

Ballistokardiografia mittaa sydämen ja verenkierron toimintaa voima- tai liikeantureilla. Joka kerta kun sydän lyö tai keho liikahtaa, herkät anturit tunnistavat tämän sydämenlyönnin tai vaikkapa veren liikkeen. Kun kollega Heikki Ruotoistenmäki keksi ja patentoi anturin, jolla mittaus helpottui, Leppäkorpi näki liikeidean.

Yritys, silloin nimeltään Finsor, syntyi jo vuonna 2007, mutta tuotteen matka oli mutkainen. Älysänkyjen, erilaisten yhteistyö- ja lisenssisopimusten kaatumisten ja kokeilujen jälkeen sekä maailman johtaviin unitutkijoihin kuuluvan Markku Partisen mukaantulon kautta vuonna 2013 esiteltiin nykyinen tuote: Beddit Sleep Monitor and Wellness Coach.

Tuote on ohut anturiteippi, joka liimataan patjaan lakanan alle, ja se mittaa unta. Tieto lähetetään langattomasti älypuhelimeen, jonka ohjelma analysoi sen.

”Ei tarvitse kuin nukkua. Saat tiedon kuinka hyvin nukut, miten sydän toimii, miten hengitys toimii ja kuorsaatko. Eli saa tietää, onko stressiä, onko liikkunut tarpeeksi ja kunnossa. Aamulla mobiilisovelluksen älykäs herätyskello herättää kevyessä univaiheessa ja kertoo, mikä terveydentila on ja mitä sille pitäisi tehdä.”

Kohderyhmänä ovat terveydestä kiinnostuneet ja ne, joilla on jo terveysongelmia. Tuotteesta ovat innostuneet myös biohakkerit ja urheilijat, jotka haluavat jatkuvasti dataa suorituskyvystään. Beddit onkin uponnut etenkin Pohjois-Amerikan markkinoille.

Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Kommentoi »