Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Apu Juniori

Hillolla vai mantelimassalla? Tällä ohjeella leivot superhelpot laskiaispullat

Nämä laskiaispullat leivotaan helposti valmiista torttutaikinasta. Nauti herkku heti täyttämisen jälkeen, niin se pysyy rapeana.

17.1.2025 Apu Juniori

Rapeat laskiaispullat

10 kpl / 25 min + torttutaikinan sulaminen noin 15 minuuttia

• 5 (500 g) torttutaikinalevyä

• 1 kananmuna

• ½ dl mantelilastuja

Täyte

• 2 dl kuohukermaa

• 1 tl vaniljasokeria

• ¼ tl kardemummaa

• mansikka- tai vadelmahilloa tai mantelimassaa

• noin 2 rkl tomusokeria

1. Levitä torttutaikinalevyt leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa noin 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

3. Leikkaa taikinalevyistä juomalasia muottina käyttäen pyöreitä taikinapohjia. Yhdestä taikinalevystä tulee kaksi pyöreää pohjaa. Vedä taikinapohjat leivinpaperin päällä uunipellille.

4. Riko kananmuna lasiin. Voitele taikinapohjat kananmunalla pullasudilla. Ripottele päälle mantelilastuja. Nosta uunipelti kuuman uunin keskitasolle. Kypsennä noin 8–10 minuuttia, kunnes torttupohjat ovat kauniin ruskeita. Nosta pelti pannunalusen päälle. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa kuohukerma kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kerma kokkaroituu nopeasti, joten tarkkaile vaahtoutumista koko ajan. Mausta kermavaahto vaniljasokerilla ja kardemummalla.

6. Leikkaa pullat keskeltä kahtia. Lusikoi pullien sisälle hilloa ja kermavaahtoa. Jos haluat täyttää pullat mantelimassalla, leikkaa mantelimassapötköstä mahdollisimman ohut viipale pullan sisälle ja lisää päälle kermavaahtoa. Nosta päälle kannet. Ripottele pinnalle siivilällä tomusokeria.

Vinkki! Paista myös taikinasta jäljelle jääneet reunat ja dippaile niitä hilloon ja kermavaahtoon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt