Tuulilasi

Laseria ruutuun – Range Rover Evoque saa uuden HUD-näytön


Range Rover Evoqueen on saatavilla ensimmäisenä autona maailmassa tuulilasille heijastuva laser-HUD-näyttö. Uuden tekniikan inspiraatio on haettu armeijateknologiasta.
Kuvat JLR

HUD-näyttö heijastaa auton tuulilasille hyödyllistä tietoa ajamiseen liittyen. Näin katsetta ei tarvitse siirtää tiestä lainkaan pois. Monilla muilla autonvalmistajilla, kuten BMW:llä on ollut käytössä HUD-näyttöjä jo useamman vuoden.

Land Roverin tekniikan erikoisuus on, että se hyödyntää laserholografiaa HUD-näytössä. Tämä parantaa heijastuskuvan värikylläisyyttä, tarkkuutta ja kontrastia verrattuna muiden valmistajien tekniikoihin. Järjestelmä ei esimerkiksi ole herkkä auringonvalon heijastuksille.

Uusi lasernäyttö heijastaa lasille mm. ajonopeuden, valittuna olevan vaihteen, navigaattorin ohjeet, liikennemerkkien tunnistuksen, vakionopeuden säätimen asetuksen ja erilaisia varoitussignaaleja.

Heijastettavia kohteita voi muokata oman mieltymyksen mukaan, ja esimerkiksi kirkkautta voidaan säätää erikseen. Myös heijastuksen sijaintia voidaan liikuttaa ylös ja alas.

Uusi HUD-näyttö on saatavilla Range Rover Evoqueen lähes kaikilla markkina-alueilla. JLR lupailee uutta HUD-teknologiaa myös äskettäin julkaistuun Jaguar XE:hen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 22.9.2014