Lappiin uusi talvirenkaiden testikeskus
Autot ja liikenne
Lappiin uusi talvirenkaiden testikeskus
Goodyear Dunlop on avannut Ivaloon uuden talvirenkaiden testilaitoksen.
Julkaistu 9.12.2014
Tuulilasi

Arctic Centerin avasivat eilen maanantaina virallisesti Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen pääjohtaja Jean-Pierre Jeusette ja Global Tire Performance Prediction -yksikön johtaja Laurent Colantonio.

Arctic Center sijaitsee 300 km napapiiriltä pohjoiseen Ivalon lähellä Koillis-Lapissa, ja se on tästä päivästä lähtien yksinomaan Goodyear Dunlopin käytössä. Rata on vuokrattu suomalaiselta Action Parkilta toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Testikeskus sijaitsee laaksossa, jossa vallitsee mikroilmasto, joka soveltuu hyvin talvirenkaiden testaukseen lumisissa ja jäisissä olosuhteissa marraskuusta huhtikuun alkuun, ja testausta voidaan jatkaa erilaisilla lumilaaduilla ympäri vuoden.

Arctic Centerin infrastruktuuriin kuuluu useita lumi- ja jäätestiratoja, toimisto, jossa on nykyaikainen it-infrastruktuuri sekä paljon tiloja testiautojen huoltoon ja testirenkaiden valmisteluun. Alue on aidattu, mikä takaa sen, että renkaiden prototyyppejä ja uusia innovatiivisia talvirengasteknologioita voidaan testata turvassa ja salassa.

Goodyear Dunlop testaa kaikkia talvirenkaitaan Suomen testilaitoksen lisäksi myös Ranskassa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa sijaitsevilla radoilla.

Ivalon laitosta käytettiin vastikään Goodyear tämän vuoden syyskuussa lanseeraaman uuden UltraGrip 9 -talvirenkaan testaukseen. Renkaan lumiominaisuuksia testattiin ja paranneltiin osittain Ivalon Arctic Centerissä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Kommentoi »