Tuulilasi

Land Roverin uutuus on täynnä mitä ihmeellisimpiä ominaisuuksia


Land Rover on paljastanut New Yorkin autonäyttelyssä uuden Discovery Vision -konseptinsa.
Kuvat Land Rover

Konsepti antaa vihjeitä Discovery-mallin seuraavasta sukupolvesta. Ensitiedot tutkielmasta saatiin jo pari viikkoa sitten.

Konsepti on merkin mukaan osoitus "Land Roverin tunteikkaasta muotoilusta, ylivoimaisesta kyvykkyydestä ja äärimmäisestä monipuolisuudesta".

Maasturimerkki on lähtenyt muotoilussaan aiempaa hienostuneemmalle linjalle. Vaikka laatikkomaisuus on säilynyt, on muotoihin saatu virtaviivaisuutta.

Konsepti on pakattu erikoisuuksilla, joita kaikkia tuskin tuotannossa ainakaan kovin pian nähdään. Mukana ovat muun muassa laservalot, jotka tosin tulevat ensin todennäköisesti Range Rover Vogueen. Discovery Visionin ovet aukeavat eleohjauksella eli ne reagoivat käden liikkeeseen.

Konsepti on 5+2 -paikkainen ja taaimmaisten rivien penkit liikkuvat pitkittäissuunnassa sekä taittuvat pöydäksi.

Kojelaudan muodoissa on nähtävissä selviä vaikutteita Range Roverista. Ratissa on erikoisuutena pienet kosketusnäytöt viihdejärjestelmän toimintojen ohjaamiseksi ja ratti on päällystetty erikoiskäsitellyllä nahalla, jonka ansiosta se on "kokonaan pestävissä".

Kaikki konseptin ikkunat ovat älylasia, joka mahdollistaa "lisättyä todellisuutta" (augmented reality) hyödyntävien ratkaisujen käytön. Tuulilasia voidaan muun muassa käyttää heijastusnäyttönä, kuskin silmänliikkeitä seurata ja auton nettiyhteydellä varustetun satelliittijärjestelmän tekemiä havaintoja näyttää matkustajille.

Uusia ominaisuuksia riittää, mutta maininnan ansaitsevat ainakin "läpinäkyvä" keula, jossa kamerat kuvaavat tietä keulan alta ja heijastavat kuvan auton tuulilasille sekä All-Terrain Progress Control, jossa kuski voi ajaa autoa hitaalla vauhdilla auton ulkopuolelta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 15.4.2014