Tuulilasi

Land Rover Discovery on uudistumassa – laatikkomuodot romukoppaan


Land Rover on paljastanut ensimmäisen kuvan seuraavan sukupolven Discoverystään. Kuva paljastaa maasturin muotoilun uudistuvan täysin.
Teksti Max Lange
Kuvat JLR

Discoveryn muotoilu tuodaan sukupolven vaihdoksen myötä lähemmäksi mm. Range Rover Evoqueta ja Discovery Sportia. Aiemman erittäin kulmikkaat ja laatikkomaiset muodot jäävät nyt myös taakse. Toki perinteitä kunnioitetaan edelleen osittaisen retromuotoilun avulla.

Nyt paljastetun kuvan lisäksi uudesta Discoverystä ei tiedetä paljoakaan. Odotettavissa on, että auto saa keulalleen JLR:n tuoreet Ingenium-moottorit. Myös auton painon odotetaan vähentyvän tuntuvasti edeltäjän peräti 2,6 tonnin massasta. Discoveryssä käytetään uutta alumiinirunkoa.

Autocarin mukaan Discoverystä tehdään myös erityinen SVX-versio, joka on verrattavissa JLR:n urheilullisia versioita tuottavaan SVR:ään. SVX tosin tekee Discoverystä erittäin hardcore-tason maastoauton urheilullisuuden sijaan.

Discovery paljastetaan kokonaisuudessaan suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä kuun lopussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.9.2016